Zdravilec Smajo kredit vrnil skozi dobro energijo

Znova na zatožni klopi, pacientka je zanj vzela posojilo, vrnil ga ni.
Fotografija: Zdravilec na zatožni klopi FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Zdravilec na zatožni klopi FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

»Denarja mi še vedno ni vrnil. Želim, da mi dolg poplača. Videti je bilo, da je pošten, pa je navaden goljuf. Takrat ko sem mu posodila denar, nisem vedela, da ima še druge dolžnike,« na krškem okrožnem sodišču ni mogla skriti razočaranja Posavka Katarina, ena od pacientk Smaja Safića Gupte, zdravilca, ki se je predstavljal za doktorja ajurvedske medicine.
Smajo Safić Gupta pravi, da očitki iz obtožbe ne držijo. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Smajo Safić Gupta pravi, da očitki iz obtožbe ne držijo. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Katarina se je pri njem zdravila, ker je zbolela za sklerozo multipleks. Ko je pri njej pridobil zaupanje, jo je prosil, ali mu posodi denar. Maja 2011 je zanj vzela 7000 evrov kredita, govoril je, da denar potrebuje za zdravila in poplačilo drugega kredita. Obljubil ji je, da bo denar mesečno vračal, da bo lahko odplačevala kredit, a doslej ji je vrnil le 1780.

Ko je zoper njega sprožila kazenski pregon zaradi goljufije, je spoznala, da ni edina, ki jo je prinesel okoli. Sprva je bil Gupta na krškem sodišču oproščen, a je višje sodišče sodbo po pritožbi razveljavilo in jo vrnilo v ponovno sojenje.
 

Sposodila si je denar


Katarina je zdravilca spoznala leta 2010. Takrat je zbolela za multiplo sklerozo, in ko se človek znajde v tako težkem položaju, ko ne ve, ali bo pristal na invalidskem vozičku, se oprime vsakega upanja, tudi alternativne medicine. Po nekaj terapijah sta se spoprijateljila, zato si je zanj sposodila denar. A ga ni vračal s terapijami, kot je z vprašanjem namignila Guptova odvetnica na sojenju.


»Svoje terapije sem plačevala. Me je pa prosil tudi, da sem ga vozila po Sloveniji. Pričakovala sem, da bo dal vsaj za bencin, a ni plačal nič. Izvedela sem, da mu je tudi njegov učenec iz Maribora posodil 10.000 evrov. Gospa, ki je delala v Tržišču, mu je posodila 20.000 evrov in ga je kazensko ovadila, ker ji denarja ni vrnil,« je naštevala Katarina. Slabe izkušnje z zdravilcem je imela tudi Mojca iz Posavja. Spoznala ga je, ker je bila maserka, ponudil ji je, ali bi se izučila ajurvede. Tečaj je naredila pri njem in ga plačala.

»Mož je vzel kredit, posodila sva mu 15.000 evrov. Verjeli smo, da je pošten, tudi pogodbo smo spisali, a je nismo overili, ker se je mudilo, denar je potreboval za v Indijo. Ko je prišel čas, da bi ga moral vračati, se je začel izogibati, na telefon se ni oglašal. Ampak na lep način sem dosegla, da je v enem letu vrnil večino, ostal mi je dolžan le še 1200 evrov. A nimam več energije, da bi ga terjala še za to,« je na sodišču dejala Mojca, ki je Gupti pol leta celo zagotavljala prostor, kjer je lahko masiral stranke. Je pa kasneje izvedela, da si je denar izposodil še pri eni stranki, Katji.


Gupta je zatrdil, da navedbe iz obtožbe ne držijo, in Katarininemu možu rekel, da je denar vrnil skozi dobro energijo in dobre misli ter da se bo vse enkrat povrnilo. Sojenje se bo nadaljevalo z zaslišanjem prič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije