Vlamljali, a jim ni uspelo (FOTO)

Policisti so ugotovili, da je za približno dva tisoč evrov materialne škode. 
Fotografija: FOTO: O. B.
Odpri galerijo
FOTO: O. B.

V zadnjem času​ nepridipravi na skrajnem severovzhodu države vse pogosteje skrbijo, da policistom in kriminalistom na področju premoženjske kriminalitet ne primanjkuje dela.

OKC PU Murska Sobota so danes nekaj pred 5. uro obvestili, da je bilo vlomljeno v prostore bencinskega servisa v Križevcih pri Ljutomeru. Policisti in kriminalisti so se takoj odpravili na kraja.

»Po zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da neznanemu storilcu ni uspelo odtujiti ničesar in je s tem dejanje ostalo pri poskusu vloma. Z načinom storitve je bila povzročena materialna škoda v višini 2.000 evrov. Policisti in kriminalisti nadaljujemo zbiranje obvestil za izsleditev storilca,« je po končanem ogledu kraja vloma sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

​Sicer pa so bencinski servisi poleg pošt, poslovnih objektov in stanovanjskih hiš v zadnjem času največja tarča vlomilcev, tatov in roparjev. Nekateri to povezujejo z bližino meje, saj nepridipravi lahko hitro pobegnejo bodisi v Avstrijo, na Madžarsko ali Hrvaško, toda običajno se izpostavi, da so storilci kar domačini, če ne iz regije, pa vsaj iz drugih delov Slovenije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije