SRHLJIVKA

V Ljubljani se je zgodila ugrabitev

Ko je šel iz gostilne, so ga proti njegovi volji posedli v avtomobil in odpeljali.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Facebook

NOVO MESTO – V sredo dopoldne so bili policisti obveščeni, da se v Novem mestu nahaja moški, ki naj bi ga ponoči v Ljubljani oropali neznanci, ga zadrževali na neznanem kraju in mu grozili. Ko jim je izročil denar, naj bi ga izpustili na območju Novega mesta.


V gozdu so ga pretepali in mu grozili z ubojem


Stekla je kriminalistična preiskava, da bi izsledili storilce in razjasnili vse okoliščine kaznivega dejanja. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je oškodovanec 22. maja okoli 3. ure zapuščal gostinski lokal v Ljubljani, ko naj bi do njega prišli neznanci, ga proti njegovi volji posedli v avtomobil in odpeljali. »Od žrtve so zahtevali denar, ki ga ni imel pri sebi, zato so ga odpeljali do različnih bankomatov na območju Kočevja in Ljubljane, kjer je moral opraviti več dvigov gotovine in storilcem izročiti denar. Kasneje so ga odpeljali v gozd, kjer so ga pretepali in mu grozili z ubojem v primeru, če jim ne bo izročil še preostalega denarja z računa. V jutranjih urah so ga odpeljali do banke v Novem mestu, kjer je moral ob njihovi prisotnosti opraviti dvig preostalega denarja. Storilci so žrtvi ves čas grozili, po prejemu denarja pa so moškega izpustili.«


Med osumljenci tudi mladoletnik


Kriminalisti so ugotovili, da so kaznivih dejanj ropa in ugrabitve osumljeni štirje storilci z območja Kočevja, stari od 17 do 26 let. Pridobili so odredbe sodišča in na naslovih bivanja osumljencev opravili hišne preiskave ter zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek. Osumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju trem odredil pripor.

Dva izmed osumljencev so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj, poroča PU Novo mesto.
 

Več preberite v jutrišnji tiskani izdaji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije