PANONSKA RAVNINA

Prekmurec (34) se je ustrelil pred policisti

Osumljenec družinskega nasilja, 34-letnik iz Bogojine, je ob posredovanju policije poskušal narediti samomor.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: O. B.

MORAVSKE TOPLICE – Na skrajnem severovzhodu države, kjer je družinskega nasilja kar veliko, se občasno dogajajo »čudne« reči, kar je potrdil tudi zadnji dogodek iz Bogojine, dober streljaj od panonskega turističnega bisera Moravskih Toplic.
 
Policisti so namreč pred dnevi v Bogojini posredovali zaradi družinskega nasilja, toda namesto da bi se storilec domnevnega kaznivega dejanja, 34-letnik domačin pomiril in šel z možmi v modrem, je ta poskušal narediti samomor tako, da se je ustrelil, domnevno v glavo. Pretresljivi dogodek se je odvijal v nočnem času, menda nekaj pred polnočjo, osumljenec pa je v univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje.
 
Posredovala naj bi posebna policijska enota (simbolična fotografija). FOTO: O. B.
Posredovala naj bi posebna policijska enota (simbolična fotografija). FOTO: O. B.
Policijska uprava Murska Sobota je potrdila, da so prvega februarja zvečer obravnavali ustno ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. »Nemudoma smo pričeli zbirati obvestila in dokaze. Zaradi okoliščin podane kazenske ovadbe je bilo treba osumljencu iz UE Murska Sobota takoj odvzeti prostost. 34-letni osumljeni je bil izsleden doma, kjer se na pozive policistov, da mu je odvzeta prostost, ni odzval, ampak je poskušal storiti samomor s strelnim orožjem,« so pojasnili pri PU Murska Sobota, kjer dodajajo, da je bil ranjenec takoj po dejanju prepeljan v murskosoboško bolnišnico. Ker pa je, po naših neuradnih podatkih, življenje 34-letnika bilo (in je še vedno) ogroženo, naj bi ga nato odpeljali v UKC Maribor.
 
Med poizvedovanjem smo prišli do podatkov, da je 34-letnik, ki naj bi živel z ženo in njunim sinom, stari znanec policije in pravosodja. Po nekaterih podatkih naj bi ga čakalo prestajanje kazni. Tudi tokrat, ko se je dejanje odvijalo, naj bi imel veljavno odredbo prepovedi približevanja, a naj bi kljub temu domačim grozil. Naš vir iz vasi, kjer se je vse skupaj odvijalo v petek, 1. februarja, pozno zvečer, nam je potrdil, da so hišo obkrožili pripadniki specialne policijske enote, saj naj bi vedeli, da poseduje orožje, ob tem so s tem poskušali preprečiti, da bi osumljenec pobegnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije