ŽALOST DO NEBA

Umrl 28-letni Damir, ki je pet ur v neznosnih bolečinah čakal zdravniško pomoč

Damirja so zaradi benignega tumorja na možganih prvič operirali 11. julija 2016.
Fotografija: FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Osebni arhiv

LJUBLJANA – Danes je na nevrološkem oddelku UKC umrl 29-letni Damir Ćeman iz Logatca. O Damirju smo pisali maja lansko leto, ko je pet ur v neznosnih bolečinah čakal zdravnika. Njegov starejši brat Samir (33), ki se je pripeljal iz Portoroža, je bil v bolniški sobi pri bratu prej kot dežurni zdravnik, ki naj bi bil v isti stavbi. Samir je v nemoči posnel video in ga objavil na spletu. »Nedopustno je, da leži v bolečinah z vročino 39 stopinj, v katetru pa kri. Dve leti smo bili tiho, zdaj imamo pa dovolj! Zdravstvo potrebuje pomoč, saj je tisti, ki jo najbolj potrebujejo, nimajo. V prihodnje si tega ne smemo več dovoliti,« je takrat povedal Samir.

FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv

Agonija, ki jo je tisti dan doživljal Damir in svojci pa je pretresla Slovenijo.  Damirja so sicer zaradi benignega tumorja na možganih prvič operirali 11. julija 2016, drugič tri dni pozneje. Po drugi operaciji zaradi pooperacijskih zapletov ni več spregovoril, hodil, včasih pa tudi po več dni ni premaknil roke ali noge. Zdravniki niso vedeli, ali se zaveda okolice okoli sebe, in če se, v kolikšni meri. Včasih je gledal nepremično, bil neodziven, spet drugič z očmi spremljal dogajanje v bolniški sobi in potočil solzo.
FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv
Nameščeno je imel umetno dihalno cevko, vstavljeno v traheostomo, okence v sapniku, tako imenovano kanilo, ter trebušno in urinsko stomo. Pred tem je bil Damir športnik, perfekcionist, in živel zdravo. Kljub skrbi in upanju njegove družine in prijateljev, ljubezni, s katero so ga obdajali, se je mladi borec po 30 mesecih borbe, za vedno poslovil. Preminil je danes ob peti uri zaradi zastoja srca. 

FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv

 

Več preberite v ponedeljkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije