STARI ZNANEC POLICIJE

Tat in požigalec iz bolniške postelje pred sodnika

Policisti so ga morali najprej predati zdravstvenemu osebju.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

AJDOVŠČINA – Policijska postaja Ajdovščina je uspešno preiskala več kaznivih dejanj, ki jih je obravnavala v zadnjem trimesečju lanskega leta in v začetku 2019. Šlo je za večje število premoženjskih kaznivih dejanj, med katerimi je bilo največ vlomnih tatvin ter požigov in poskusov požigov, med drugim tudi enega od sakralnih objektov na Ajdovskem. Storilec si je prilaščal različne predmete, orodje ...

Z uspešno izvedbo predkazenskega postopka so policisti postaje Ajdovščina raziskali vsa navedena kazniva dejanja, ki jih je utemeljeno osumljen 43-letni moški iz okolice Ajdovščine in so ga policisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj oziroma gre za »starega znanca« policije.

Iz bolnišnice pred sodnika

V drugi polovici maja so policisti osumljenca izsledili z namenom, da bi ga v skladu z določili zakona o kazenskem postopku nemudoma privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novi Gorici, vendar je bil zaradi zdravstvenih težav predan zdravstvenemu osebju.

Po zaključku zdravniške hospitalizacije bodo ajdovski policisti izvedli prekinjeno privedbo in ga zaradi utemeljenih sumov storitve večjega števila premoženjskih kaznivih dejanj izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki bo po zaslišanju tudi odločil o nadaljnji usodi osumljenca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije