REŠILI PSA

Pristal na strehi med drevesi

Voznik se je rešil sam, psu so iz uničenega vozila pomagali gasilci in policisti.
Fotografija: Avto se je ustavil globoko pod cesto. FOTO: Pgd Podblica
Odpri galerijo
Avto se je ustavil globoko pod cesto. FOTO: Pgd Podblica

Kranjski policisti so v nedeljo okrog poldneva na cesti med naseljema Nemilje in Podblica obravnavali hudo prometno nesrečo. Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos, je voznik »zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje zapeljal s ceste po strmi nabrežini, pri čemer se je avto obrnil na streho in se ustavil med drevesi«.

Iz grape so ga z vitlom potegnili gasilci. FOTO: Pgd Podblica
Iz grape so ga z vitlom potegnili gasilci. FOTO: Pgd Podblica
Policiste je na nezanesljivo vožnjo voznika osebnega avtomobila opozoril drug voznik, ki je v skrbeh poklical na številko 113, a policisti moškega niso mogli pravočasno izslediti, da bi ga spravili s ceste, preden se je zgodila nesreča. Izkazalo se je, da sicer ni vozil pod vplivom alkohola, je pa za volan sedel kljub temu, da nima vozniškega dovoljenja. V nesreči se je lažje ranil in se sam rešil iz uničenega avtomobila, je pa bil z njim v vozilu pes, in temu so v hitri intervenciji življenje rešili kranjski policisti in gasilci. Posredovali so tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Podblica, ki so skupaj s kranjskimi poklicnimi kolegi nato na avtomobilu odklopili akumulator, očistili vozišče ter z vitlom avto potegnili nazaj na cesto.


S ceste je v nedeljo okrog petih zjutraj zapeljal tudi voznik, ki mu je avto ušel izpod nadzora med naseljema Kobjeglava in Tomačevica. Gasilci iz Sežane in Komna so kraj nesreče zavarovali in na avtomobilu odklopili akumulator, nato pa pomagali pri odvozu vozila ter oskrbi ranjenega voznika. Slednjega so reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Alkohol pa je bil eden glavnih razlogov za prometno nesrečo, ki so jo policisti obravnavali v Vodulah. Povzročil jo je 42-letni traktorist, ki je nenadoma zapeljal na nasprotni pas in trčil v avto, s katerim je nasproti pravilno pripeljala 51-letna voznica. Po trčenju je traktorist odpeljal dalje, ne da bi preveril, ali je z žensko vse v redu. Policisti so ga izsledili doma in mu odredili preizkus z alkotestom, ta mu je v litru izdihanega zraka nameril več kot 1,6 miligrama alkohola. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje ga čaka kazenska ovadba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije