DRZNA TATVINA

Previdno s serviserji: lepo vas pozdravijo, nato pa okradejo

Nekateri se predstavijo za izvajalce del, čeprav to niso. Zahtevajte, da se identificirajo.
Fotografija: FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice
Odpri galerijo
FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice

V sredo popoldan so bili na PU Ljubljana obveščeni, da je okoli 12.30 v Trbovljah prišlo do drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški, ki se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, pristopil do oškodovancev, ju zamotil s pogovorom in prepričal, da so skupaj odšli za hišo.

V tem času je v objekt vstopil drug storilec, objekt pregledal in iz njega odtujil orožje, ter nakit. Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov škode.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.


Ste ga morda videli?


Moški, ki je ropal, je star okoli 40 let, visok okoli 160 cm, črnih kratkih las. Na kraj dogodka je prišel z večjim osebnim vozilom, temne sive barve.


Storilci so težko izsledljivi


Policisti se ob prijavah srečujejo s težavo, ker oškodovanci ponavadi šele čez nekaj ur ugotovijo, da so jih okradli. Prav tako niso pozorni na videz storilcev, prav tako pa v urah, ko niso vedeli, da so oškodovani, nehote uničijo morebitne sledi.

Občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabite v prostore. Vedno zaklenite hišo, ko jo zapustite, ključ pa vzamete s seboj.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del itn., vedno zahtevajte na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog, oziroma pokličite podjetje v imenu katerega se predstavljajo. Ob tem bodite pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila). Če ste v dvomu, ali ne gre morda za goljufa, je priporočljivo takšno osebo tudi odsloviti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije