DRZNA TATVINA

Ponujali masažo na domu in ju okradli

Storilki sta stari med 40 in 50 leti.
Fotografija: Policisti opozarjajo ljudi, naj bodo previdni. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Policisti opozarjajo ljudi, naj bodo previdni. FOTO: Jure Eržen, Delo

V Izoli se je dopoldne zgodila drzna tatvina na domu oškodovancev.

Ženski, stari med 40 in 50 leti, oblečeni v temno modra oblačila, visoki približno 165 cm, sta prišli do starejšega para in se predstavili kot delavki centra za socialno delo.

Ponujali sta masažo in obisk toplic. Ko sta se zakonca odločila za masažo, sta ju posedli tako, da sta bila obrnjena proti zidu, ju masirali deset minut in odšli.

Starejša občana sta po njunem odhodu ugotovila, da jima je iz denarnice zmanjkalo 180 evrov gotovine.


Policisti opozarjajo


Policisti opozarjajo ljudi, naj bodo previdni pri srečanju z ljudmi, ki pridejo na njihov dom in jih ne poznajo: »Poskrbite za varnost svoje lastnine. Stanovanja in hiše zaklepajte, od vsakega, ki vam kaj ponuja, pa lahko zahtevate, da se izkaže z dokumenti.«

V zadnjem času policisti po vsej državi opažajo dva primera goljufov. V prvem primeru storilci vabijo ljudi iz hiše z namenom, da si »nekaj skupaj pogledajo« in jih s tem tako zamotijo, da pozabijo na varnost svoje lastnine. Medtem pa drugi storilec hišo pregleda in odtuji stvari, kot so zlatnina, ure in denar.

V drugem primeru pa nepridipravi pridejo na dom, navadno k starejšim občanom, in jim ponujajo različne usluge. Pri tem izkoristijo nepazljivost in ukradejo gotovino, zlatnino in podobne vredne stvari.

Preberite še:
Udarili spletni goljufi: če ste prejeli to sporočilo, bodite previdni
Pozor, na delu goljufi, ne boste verjeli, kako prevarajo ljudi

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije