DRAMA NA FAKULTETI

Ponorela mariborska študentka? 52 profesorjem grozila s pištolo in smrtjo

Zaposlenim na fakulteti je poslala grozilna elektronska sporočila.
Fotografija: Mariborsko univerzo pretresajo grožnje. FOTO: Google Street View
Odpri galerijo
Mariborsko univerzo pretresajo grožnje. FOTO: Google Street View

MARIBOR – Med izpitnim obdobjem mariborsko ekonomsko-poslovno fakulteto (EPF) pretresajo grožnje s smrtjo, poroča spletni Večer. Prejšnji teden je neznana oseba 52 profesorjem in sodelavcem na fakulteti poslala elektronska sporočila, v katerih je pisalo: »Komaj čakam, da vas vse pobijem, prasci pokvarjeni, komaj čakam, da pobijem vse vas in vaše družne, vsak cajt bom prišla s pištolo in vas vse postrelila!«

Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Kdo je grozil zaposlenim, policija še preiskuje. Elektronska pošta ni bila poslana s kakšnega anonimnega naslova, ampak tako, da je bila domnevno zlorabljena identiteta ene osebe.

Jezna študentka ali eden od zaposlenih?

Med zaposlenimi se špekulira, da je sporočilo poslal kdo od zaposlenih, ki želi dodatno razburkati že tako zaostrene medosebne odnose na fakulteti, ali eden od nezadovoljnih študentov. Nekateri naj bi na profesorje pritiskali zaradi neuspešno opravljenih izpitov oziroma psihičnih težav.

To pa ni pravi napad na zaposlene na omenjeni fakulteti, saj se je lani zgodil celo fizični napad študenta na delavca EPF. Kot so za Večer potrdili pri PU Maribor, so policisti osumljenca takrat kazensko ovadili okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije