NOVO MESTO

Pek in slaščičar (41) goljufal delavce in upnike

Samo upnikom ene družbe je povzročil več kot 410 tisočakov škode.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

NOVO MESTO – Novomeški kriminalisti so s finančnim uradom Novo mesto na okrožno državno tožilstvo v Novem mestu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja oškodovanja upnikov.

Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da se je 41-letni državljan Hrvaške prek več gospodarskih družb ukvarjal z dejavnostjo pekarstva in slaščičarstva. Inšpekcijski organi so v nadzorih ugotovili številne nepravilnosti in proti njemu vodili več prekrškovnih postopkov. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec pri posamezni gospodarski družbi ustvaril finančni dolg, potem pa odprl novo družbo, prezaposlil delavce, za zastopnike pa imenoval ženo ali tujce s Kosova. Ti niso imeli znanj o vodenju družbe in niso poznali jezika, osumljenec pa je družbe vodil iz ozadja. Delavcem in dobaviteljem, od katerih je bila odvisna njegova dejavnost, je plačeval v gotovini.

Med 2013 in 2017 je samo prek ene družbe upnikom povzročil za več kot 410.000 škode.

Ovadili so ga tudi zaradi več kaznivih dejanj kršitev temeljnih pravic delavcev. Osumljenec zavestno ni ravnal po predpisih o plačilu predpisanih prispevkov in davkov iz naslova izplačanih plač delavcem, poroča PU Novo mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije