SPOLNI NAPAD

Pedofil ni priznal krivde

Na Goričkem naj bi 23-letnik spolno napadel nečakinjo. Kljub pogajanjem s tožilstvom ni priznal.
Fotografija: Deklico, ki je stara 13 let, naj bi prvič napadel že pred petimi leti. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Deklico, ki je stara 13 let, naj bi prvič napadel že pred petimi leti. FOTO: Shutterstock

MURSKA SOBOTA – Čeprav je bilo pričakovati, da bo sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislav Jug že te dni na predobravnavnem naroku končal primer 23-letnika z Goričkega, se to ni zgodilo. Okrajni državni tožilec Matej Kučan fanta bremeni spolne zlorabe mladoletne sorodnice, in po naših podatkih, saj je obravnava zaprta za javnost, je v primeru priznanja krivde zanj predlagal enotno zaporno kazen tri leta in pet mesecev zapora.
 

Priznal bi le en spolni napad


A zdaj bo torej stekla glavna obravnava, na kateri bodo izvedli številne dokaze. Mladeniču, ki je v priporu od 10. januarja, zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, grozi od tri do osem let zapora. Neuradno smo izvedeli, da je obtoženi želel doseči sporazum s tožilstvom, v katerem bi priznal zadnje očitano kaznivo dejanje, ne pa tudi še enega izpred petih let. Kljub temu bi se tožilstvo zadovoljilo s kaznijo treh let in petih mesecev zapora.


Poleg zadnjega spolnega napada, ki naj bi ga bil obtoženi pripravljen priznati, se je menda nekaj podobnega namreč zgodilo že pred petimi leti, takrat je bila deklica stara le osem let. Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti, višji državni tožilec Drago Farič, nam je že pred vložitvijo obtožnice potrdil, da je obtoženi 23-letnik iz občine Puconci »v bistvu povratnik, saj je istovrstno dejanje zagrešil pred petimi leti zoper isto oškodovanko«.

V Novicah smo že podrobneje poročali o zgodbi, ki je pretresla Pomurje v začetku leta, osnovnošolka pa naj bi bila žrtev svojega strica med novoletnimi prazniki. Zgodilo naj bi se na Goričkem na novega leta dan.
Bilo je pričakovati, da bo sodnik Stanislav Jug hitro opravil z zadevo, a se to ni zgodilo. FOTO: Oste Bakal
Bilo je pričakovati, da bo sodnik Stanislav Jug hitro opravil z zadevo, a se to ni zgodilo. FOTO: Oste Bakal

Od ljudi, ki so bili pripravljeni govoriti z nami, a so želeli ostati neimenovani, smo izvedeli, da je policija spolnemu izprijencu prišla na sled, potem ko se je deklica za pomoč obrnila na društvo, ki svetuje žrtvam nasilja. Nemudoma je stekla policijska preiskava, policisti so moškemu odvzeli prostost, preiskovalna sodnica Terezija Cipot pa je na predlog okrajnega državnega tožilca Mateja Kučana zoper moškega odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije