ODPRAVIL SE JE SAM

Nesrečnega Francija v gozdu našla žena

Smrtno se je ponesrečil 60-letni Franci Hrustelj iz Črnove. Kardan ga je potegnil k sebi in ga hudo ranil.
Fotografija: Spravila drevesa se je 60-letnik lotil s pomočjo verige in jeklenice.
Odpri galerijo
Spravila drevesa se je 60-letnik lotil s pomočjo verige in jeklenice.

ČRNOVA PRI VELENJU – Letošnje nenavadno visoke temperature za ta letni čas so mnoge že zvabile v naravo, kmete pa v gozdove, kjer so se lotili spravila lesa. Tega opravila se je v toplem torkovem dopoldnevu lotil tudi Franci Hrustelj iz Črnove pri Velenju, ki je želel iz lastnega gozda spraviti drevo, ki se je posušilo. A žal se je zgodila delovna nesreča, ki se je zanj končala tragično. Kot je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, so bili policisti okrog 13. ure obveščeni, da se je pri spravilu lesa v domačem gozdu na območju velenjske občine smrtno ponesrečil 60-letni moški. »Ta je z verigami in jeklenico zapel manjše suho drevo, ki ga je želel izvleči iz gozda s pomočjo vitla. Pri tem ga je kardan najverjetneje zagrabil za oblačila. Zaradi močnega stiska pa je na kraju nesreče umrl,« je zapisala Trbulinova. O tem, da se je v gozdu blizu glavne ceste med Arjo vasjo in Velenjem pripetila delovna nezgoda, so bili obveščeni tudi gasilci iz Bevč, Vinske Gore in Velenja. Ti pa so morali, ko so prispeli na kraj dogodka, najprej delno zapreti glavno cesto in pomagati pri usmerjanju prometa, da so lahko podrli drevo, ki je ogrožalo reševanje ponesrečenega. Šele zatem so lahko nesrečnega domačina izvlekli izpod kmetijsko-delovnega priključka. Na kraj dogodka so prišli reševalci, ki žal ponesrečenemu niso mogli več pomagati.


Kot so nam povedali domačini, se je nesrečni Franci Hrustelj, rudar, ki se je po upokojitvi predajal delu na kmetiji, odpravil na
Kraj delovne nesreče sta si poleg gasilcev in policistov ogledala preiskovalni sodnik in tožilka. FOTO: Pgd Velenje
Kraj delovne nesreče sta si poleg gasilcev in policistov ogledala preiskovalni sodnik in tožilka. FOTO: Pgd Velenje
delo v gozd, nesreča pa naj bi se zgodila, ko je segel na kardan, medtem ko je bil ta v pogonu, pri tem mu je ta zagrabil rokavico, nato pa ga potegnil k sebi, pri čemer mu je stisnilo prsni koš, poškodbe naj bi dobil tudi po glavi. Ker se je v gozd s traktorjem in vitlom odpravil sam, nesreče ni videl nihče, da bi mu lahko hitro priskočil na pomoč. Ker ga dlje ni bilo, je to postalo sumljivo tudi njegovim domačim. Zato je šla Francijeva žena ​Milica v gozd pogledat, kaj se dogaja, in ga je tudi našla, kar nam je potrdil fant ene od njegovih hčerk. A Franciju, očetu treh že odraslih otrok, dveh hčerk in enega sina, niti ona ni mogla več pomagati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije