POŠKODOVANI OTROCI

Grozljivka na slovenski cesti: avtobus z otroki zgrmel 30 metrov v globel

V nesreči je bilo poškodovanih več mlajših oseb, eno so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

DOLENJI NOVAKI – Danes ob 6.42 so policijo obvestili o prometni nesreči, v kateri je z vozišča zapeljal minibus. Poleg voznika je v njem sedelo še devet otrok, med njimi ena polnoletna oseba.

Po prvih zbranih podatkih je 54-letni voznik minibusa vozil iz smeri smučišča Cerkno proti Dolenjim Novakom. Na ravnem delu vozišča je z vozilom nenadoma zapeljal levo – cesta ni bila spolzka, poledenela ali zasnežena – in zgrmel 30 metrov v globel, kjer je vozilo obstalo na kolesih, zagozdeno med drevesi.

V prometni nesreči so bile štiri mlajše osebe – trije otroci in ena polnoletna oseba – predvidoma lažje poškodovane in jim je bila kasneje nudena zdravniška pomoč.

Poškodovano 18-letnico so kasneje s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, prav tako so v UKC Ljubljana reševalci ZD Idrija po nudeni zdravniški oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali še dva lažje poškodovana otroka.

Policisti so o primeru obvestili tudi pristojne pravosodne organe, 54-letnega voznika pa bodo kazensko ovadili po 325. členu KZ-1 zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije