Dramatično: v predoru zagorel avto, tako morate ukrepati (VIDEO)

Veste, kako ravnati, če zagori vaše ali katero drugo vozilo v predoru?
Fotografija: Požar v predoru. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Požar v predoru. FOTO: Zaslonski posnetek

V zadnjih dneh se je kar dvakrat zgodilo, da sta zagoreli vozili v predorih, zaradi česar so v soboto zaprli predor Ljubelj, danes zjutraj pa Karavanke.

Ob 7.42 je na avstrijski strani predora Karavanke zagorelo osebno vozilo. Gasilci iz Avstrije in GARS Jesenice so pogasili požar, odklopili akumulator in pomagali pri iskanju voznika vozila, ki so ga kasneje našli na slovenski strani nepoškodovanega. Aktivirani so bili še portalni gasilci iz PGD Jesenice, Hrušica, Planina pod Golica, Blejska Dobrava, Javorniški Rovt, Zabreznica, Smokuč, Gorje, Podhom in Dovje.

V soboto je prav tako zagorelo na avstrijski strani, le da takrat v predoru Ljubelj. V osebnem avtomobilu slovenskih registracij sta bili dve osebi, ko je zagorelo. Iz predora ju je odpeljal drug voznik. Vozniku vozila, ki je bilo v požaru povsem uničeno, so zaradi vdihavanja dima nudili zdravniško pomoč.

Ob tem se postavlja vprašanje, ali veste, kako ravnati v primeru požara v predoru? Vozilo umaknite na desni rob vozišča, ugasite motor, ključe pustite v avtomobilu in predor zapustite skozi zasilni izhod, svetuje uprava za zaščito in reševanje.

Lahko pa si ogledate tudi videoposnetka tega, kako se odzvati in ukrepati:


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije