Dopoldne z 2,5 promila

Policisti bodo ves mesec izvajali poostrene aktivnosti za varnost kolesarjev.
Fotografija: So med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu. FOTO: Bakal Oste
Odpri galerijo
So med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu. FOTO: Bakal Oste

Debela dva promila in pol je napihal kolesar, ki so ga v sredo ustavili, ko so med 7. in 14. uro na območju PU Maribor v sklopu aktualnih poostrenih aktivnosti za varnost kolesarjev, ki trajajo vse do konca meseca, izvajali poostren nadzor nad kolesarji in vozniki vozil, ki ogrožajo varnost kolesarjev.

»Policisti so med izvajanjem poostrenega nadzora ugotovili 64 kršitev kolesarjev. Izstopal je moški, kolesar iz okolice Ptuja, ki mu je indikator v dopoldanskem času pokazal vrednost 1,28 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka,« je povedala Anita Kovačič Čelofiga s PU Maribor. »Policisti so ugotovili tudi kršitev voznika, ki je ogrožal varnost kolesarja. Med poostrenim nadzorom so zabeležili 123 drugih kršitev cestnoprometnih predpisov in zoper kršitelje ustrezno ukrepali,« je dodala.


Od 4. do 31. maja policisti po vsej Sloveniji intenzivno preverjajo, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila in kako se do njih obnašajo preostali vozniki. »Zaradi lepega vremena pa tudi rahljanja ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 se v zadnjih dneh povečuje število kolesarjev v cestnem prometu.

Kolesarji se običajno zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, skupaj s pešci pa sodijo med najranljivejše udeležence v cestnem prometu. Vsakoletni cilj teh aktivnosti je omogočiti varno kolesarjenje na javnih cestnih površinah v državi, zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev ter povečati uporabo kolesarske zaščitne čelade,« pojasnjujejo na policiji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije