GROZOVITO

Brutalen pretep v gostilni, moškemu (42) ni nihče pomagal

Policija je osumljenca aretirala po nekaj dneh, ko se je vrnil domov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iStockphoto

NOVO MESTO – Policisti so po nekaj dneh v soboto prijeli moškega na begu, osumljenega, da je brutalno pretepel drugega moškega, ki je s hudimi poškodbami končal v bolnišnici. V četrtek, 23. avgusta, malo po 20. uri je dežurni zdravnik novomeškega urgentnega centra obvestil policiste na številko 113, da oskrbujejo poškodovanca v pretepu v okolici Novega mesta. Policisti so odšli na urgenco, da bi ugotovili, za kaj gre, saj o dogodku ni bilo nobene prijave.

Hude poškodbe glave

Policisti so ugotovili, da je v gostinskem lokalu okoli 19.30 prišlo do pretepa, v katerem je 56-letnik hudo poškodoval 42-letnika. Tega so s hudimi poškodbami glave po oskrbi v splošni bolnišnici Novo mesto odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Ker 56-letnika v lokalu ni bilo več, je stekla akcija iskanja, da bi ga prijeli. Zaradi indicev, da se je za nekaj časa umaknil iz Dolenjske, so se policisti in kriminalisti povezali še s kolegi iz sosednjih policijskih uprav, a nadaljevali aktivnosti tudi doma, so sporočili iz PU Novo mesto.

Opravili hišno preiskavo

V soboto, 1. septembra, malo po poldnevu so novomeški policisti 56-letnika prijeli, ko se je pripeljal domov, mu odvzeli prostost in ga pridržali za 48 ur. V nedeljo so na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili hišno preiskavo, ker so iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili dokaz v kazenskem postopku.

Kriminalisti so 56-letnika, ki so ga že prej obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, nasilništva in prekrškov, v ponedeljek s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novem mestu, ta pa je po zaslišanju zanj odredil pripor. Očitajo mu storitev kaznivega dejanja hude telesne poškodbe po 1. odstavku 123. člena KZ. Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od šest mesecev do pet let.

Nihče ni pomagal

Policisti preverjajo še, zakaj tudi približno pol ure po pretepu nobeden od prisotnih v gostinskem lokalu ni poklical reševalcev, da bi pomagali hudo poškodovanemu 42-letniku, ali obvestil policije. O ugotovitvah bodo prav tako obvestili okrožno državno tožilstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije