NA AVTOCESTI IZSTOPIL IZ VOZILA

Celjan umrl v nesreči, ko je skušal pomagati poškodovanim

Policija podatke o identiteti vseh udeleženih v prometni nesreči še preverja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Danes zjutraj se je na primorski avtocesti zgodila nesreča (nalet več vozil), v kateri je ena oseba umrla. Policisti so ugotovili, da je voznik slovenskega tovornega vozila peljal od Postojne proti Razdrtemu: »Pred počivališčem Studenec je ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnemu pasu v desno. Ko je bil že na pol na odstavnem pasu, je po desnem voznem pasu pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih številk in z desnim delom vozila trčil v zadnji levi del vozila pred seboj.«

Nato je po desnem voznem pasu pripeljal voznik osebnega avtomobila (doma iz Celja) in trčil v zadnji del drugega priklopnega vozila. Po trčenju je šel na desno stran avtomobila pomagat sopotnicam, ki so bile lažje poškodovane (v vozilu so bile tri sopotnice), ko je po desnem voznem pasu pripeljal voznik minibusa, ki zaradi prevelike hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako pa ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet, in zbil voznika osebnega avtomobila, nato pa trčil še v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila.


Voznik osebnega avtomobila je na kraju nesreče umrl.

Policija podatke o identiteti vseh udeleženih v prometni nesreči še preverja, prav tako pa podrobnosti glede nesreče. 

Podane bodo kazenske ovadbe

Policisti bodo po zaključenem ogledu vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi prevelike hitrosti, za voznika osebnega vozila bo podano poročilo na ODT Koper, zoper voznika minibusa pa bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu KZ).

Letos je na cestah na območju PU Koper umrlo 12 oseb, lani v enakem obdobju 9 (v vsem letu pa 11 oseb).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije