KRVAVO

Albin Heleno zabodel zaradi večerje

Poskus uboja na Telčah pri Sevnici. Tast Albin Mlakar z nožem nad snaho Heleno.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

TELČE PRI SEVNICI – V noči na sredo je bilo za krajane Telč zelo burno. »Vsa vas je bila pokonci, od dveh do štirih ponoči si nismo upali zatisniti oči, saj nismo vedeli, kaj se bo zgodilo,« nam je, ko smo se potikali po Telčah, še vsa pod vtisom noči pripovedovala domačinka. A ni govorila o poskusu uboja v vasi, za katerega še vedela ni, temveč o neurju, ki se je ponoči razbesnelo nad njihovo vasjo, da je pokalo kot za stavo. Ob zgodnji dopoldanski uri se jim še sanjalo ni, kaj počne novinarka v njihovem kraju.


V Baru Slavček na Telčah pa so tragično dogajanje spremljali bolj od blizu. Dogajalo se je pri Mlakarjevih, kjer živita 71-letni oče Albin in njegov sin Robi, zadnje leto tudi ta mlada, Helena, ki je prišla k hiši iz Tržišča, kjer je bila za ta mlado pri Strmoletovih. Ko je ovdovela, je prišla k Mlakarjevim, a očitno niso bili za skupaj, ugotavljajo domačini. »Na kmetiji je treba delati in pri 46 letih, kolikor jih šteje, hoditi tudi v službo,« je prepričana domačinka, ki je vedela povedati, da so se incidenti pri Mlakarjevih kar vrstili. »Pred par meseci je že šla od hiše, a se je vrnila,« je povedala. V torek zvečer, ko se je zgodil obračun, naj bi oče Albin, ki ga opišejo kot pridnega in delavnega človeka, ves dan delal v vinogradu, zvečer je iz službe prišel tudi Robi. Večerje ni bilo, in to naj bi razjezilo Albina, da je začel obračunavati s Heleno. Kot je povedala očividka iz Bara Slavček, je Helena pobegnila za gasilski dom, in tam naj bi jo tudi naložili v rešilca. »Vseh mi je žal, še posebno pa Albina, ki je bil vse življenje garač. Prihodnji teden bo dopolnil 72 let, in namesto da bi praznoval, ima tole,« je še povedala sogovornica.

Policisti so bili v torek ob 22.30 obveščeni, da so reševalci napoteni v stanovanjsko hišo v okolici Sevnice. FOTOGRAFIJI: Nada Černič Cvetanovski
Policisti so bili v torek ob 22.30 obveščeni, da so reševalci napoteni v stanovanjsko hišo v okolici Sevnice. FOTOGRAFIJI: Nada Černič Cvetanovski

Uradno sporočilo o dogodku, ki so ga posredovali s PU Novo mesto, pravi, da so bili policisti v torek ob 22.30 obveščeni, da so bili reševalci napoteni v stanovanjsko hišo v okolici Sevnice, kjer naj bi nekdo huje poškodoval žensko. Tja so takoj odšli policisti in kriminalisti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi se sprla 71-letni moški in 46-letna ženska, ki občasno prebiva v isti hiši. Večkrat jo je udaril in jo z nožem zabodel v hrbet. Žrtvi je pred nasilnežem uspelo pobegniti iz stanovanjske hiše. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Včeraj so nadaljevali preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja. Dodali so še, da je po podatkih iz bolnišnice ženska hudo poškodovana. Predvidevajo, da bodo storilca danes s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja privedli k preiskovalnemu sodniku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije