RAZKRIVAMO

Afera odrezana roka: starša krivdo zanikata. Kaj bosta povedala Sebastien in Julija?

Objavljeno 18. oktober 2019 10.06 | Posodobljeno 18. oktober 2019 12.33 | Piše: A. L.

Goljufija je bila razkrita, še preden je denar padel na račun.

Sebastien Abramov in Julija Adlešič. FOTO: Arhiv S. N.
LJUBLJANA – Danes se bodo na okrožnem sodišču znašli štirje akterji iz afere odrezana roka. Pred sodnico ljubljanskega okrožnega sodišča Vesno Podjed se bodo na predobravnavnih narokih zaradi očitkov o milijonski goljufiji (oziroma poskusu) zvrstili Gorazd Colarič (10.30), Tinka Huskić Colarič (11.30), Sebastien Abramov ali Sebastjan Colarič (12.30) in Julija Adlešič (14.30). Zadnja omenjena se trenutno nahajata v priporu.

Dopolnjeno ob 10.40: Očeta Sebastiena Abramova ni bilo, mama krivdo zanika
Ob 10.30 bi se danes na sodišču na predobravnavnem naroku moral pojaviti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič. Naša novinarka na terenu Gordana Stojiljković je sporočila, da ga na narok ni bilo, saj je vložil ugovor na obtožnico, zato njegova navzočnost ni nujna. Colaričev zagovornik je odvetnik Peter Prus Pipuš.

Tinka Huskić Colarič je pred sodnico opravila ekspresno hitro. »Otožnico razumem, vendar je ne sprejemam. Tega, kar se mi očita, nisem kriva,« je povedala.

(G. S.)

Skrbno načrtovana prevara?

Eden najbolj odmevnih primerov v zadnjih letih pri nas se je zgodil v začetku leta. Takrat naj bi si Julija v skrbno načrtovani prevari na čelilni in zajeralni žagi namerno odrezala roko. Še pred tem je bila sklenjena polica nezgodnega in življenjskega zavarovanja. In to ne pri eni zavarovalnici, marveč pri kar petih. Osumljenci naj bi poskušali prikazati, da je šlo le za nesrečo, od zavarovalnic pa bi tako pobasali milijonsko odškodnino. A njihova namera je bila prej razkrita.

Zahtevki za odškodnino

Poročilo policije razkriva, kaj se je dogajalo po tem, ko je bila roka odrezana. 63-letnik je 21-letnico, govorimo o Juliji, odpeljal po prvo pomoč, a odrezane roke ni vzel s seboj. To so pobrali šele policisti in jo odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer so Juliji ud uspešno prišili.

Kmalu, le nekaj dni po krvavem dogodku, so bile podane zahteve na vseh petih zavarovalnicah za izplačilo zavarovalnine, a do izplačil ni prišlo, saj so kriminalisti še pravočasno zaznali namero osumljencev. Policija je pred meseci pojasnila, da bi v primeru 100-odstotne invalidnosti osumljenka pobrala 1,235 milijona evrov zavarovalnine in več kot sto tisoč evrov izplačanih v obliki mesečne rente.

Grozi mu 30 let zapora

Po omenjenem dogodku se je premaknilo tudi na Celjskem, kjer so se organi pregona ukvarjali s smrtjo nekdanjega dekleta Abramova Sare Veber. Abramov je zatrjeval, da jo je marca 2015 v okolici Žalca po nesreči ustrelil, medtem ko je čistil puško. Rane so bile bile zanjo usodne, leta po dogodku, šele maja letos, pa je celjsko tožilstvo zaradi suma, da je zagrešil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način vložilo zahtevo za preiskavo. Grozi mu do 30 let zapora.
Deli s prijatelji