SVET V ŠOKU

Znane grozljive podrobnosti smrti Kobeja Bryanta (VIDEO)

V helikopterju je bilo devet ljudi, pilot in osem potnikov.
Fotografija: Kobe Bryant (1978–2020). FOTO: Usa Today Sports/Reuters
Odpri galerijo
Kobe Bryant (1978–2020). FOTO: Usa Today Sports/Reuters

Znanih je nekaj več podrobnosti o tragični nesreči, v kateri sta med drugim umrla košarkarska legenda Kobe Bryant (41) in njegova hči Gianna (13). V helikopterski nesreči blizu Los Angelesa ni bilo preživelih, poleg pilota pa je umrlo osem potnikov. Sprva so poročali, da je umrlo pet ljudi.

Helikopter se je zrušil v nedeljo okoli 10. ure po tamkajšnjem času nad hribovitim terenom v Calabasasu, okoli 65 kilometrov severovzhodno od Los Angelesa. »Ni bilo preživelih. Imamo potrditev, da je bilo v helikopterju devet ljudi, pilot in osem potnikov,« je na novinarski konferenci sporočil šerif Los Angelesa Alex Villanueva, ni pa hotel potrditi identitete umrlih. Je pa komisar lige NBA Adam Silver potrdil, da sta med mrtvimi Bryant in Gianna ter izrazil sožalje Kobejevi ženi Vanessi.
 
Preberite tudi:

Strto srce Luke Dončića: Počivaj v miru
Šok za Dončića: najprej ga je zagledal, nato z njim spregovoril še slovensko (VIDEO)



NBC News poroča, da so med mrtvimi soigralka nadarjene mlade košarkarice Gianne, starši soigralke, košarkarska trenerka Christina Mauser, trener bejzbolskega kluba Orange Coast John Altobelli in pilot.
Prizorišče tragične nesreče. FOTO: Reuters
Prizorišče tragične nesreče. FOTO: Reuters

Helikopter, v katerem je umrl skupaj s hčerjo, je Kobe uporabljal več let. Ko je bil še aktiven, se je z njim večkrat od doma pripeljal v Staples Center na tekme svojih Los Angeles Lakersov. Helikopter je najel, kadar ga je potreboval, pred usodno nesrečo pa ga je nazadnje uporabljal, ko je ženo odpeljal na romantično večerjo.

Vzrok tragične nesreče še vedno ni znan. ameriški mediji pa domnevajo, da je povezana s slabim vremenom. V času nesreče je bilo zelo megleno, megla pa je pilotu povzročala nemalo težav. V zraku je bilo tudi veliko vlage, tako da je losangeleška policija prizemljila svoje helikopterje. Helikopter naj bi nekajkrat zakrožil in menjal višino. Nekaj minut je krožil nad območjem živalskega vrta v Los Angelesu. Letel je precej nizko, verjetno je čakal, da se megla razkadi.



Okoli 9.30 je pilot poklical letališče Burbank. Ob 9.40 se je znašel še sredi gostejše megle, takrat se je po poročanju TMZ obrnil na jug. To naj bi bila usodna napaka, saj je letel proti hribovitemu območju. Pilot se je naglo povzpel z višine 350 na 600 metrov. Nekaj trenutkov kasneje, se zdi, je helikopter treščil v planino nedaleč od doma Kourtney Kardashian.

Oblasti so o nesreči obvestili naključni kolesarji, ki so videli dim. Mesto nesreče je težko dostopno, zato bi lahko potrebovali nekaj dni, da bi prišli do trupel.

Nesrečo preiskuje ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije