Zadovoljiti so jih morale po deset na dan

Lauri Teute Kovče in Alešu Pevcu po devet let zapora. Dekletom sta pobrala polovico zaslužka.
Fotografija: Drogo so tihotapili v chryslerju.
Odpri galerijo
Drogo so tihotapili v chryslerju.

Tudi po deset moških na dan je moralo spolno zadovoljiti 11 deklet iz Srbije ter Bosne in Hercegovine med novembrom 2014 in septembrom 2016, tako v stanovanjih na devetih različnih lokacijah po Ljubljani kot tudi po drugih lokacijah. Tega niso delale prostovoljno, ampak sta jih v to, kot je pred časom ugotovilo ljubljansko okrožno sodišče, prisilila Laura Teute Kovče in Aleš Pevec.
Policisti so jim vzeli več kot 1,3 kilograma heroina. FOTO: PU LJUBLJANA
Policisti so jim vzeli več kot 1,3 kilograma heroina. FOTO: PU LJUBLJANA

Prva je po vnaprejšnjih dogovorih dekleta tudi vozila strankam na dogovorjene lokacije. Za polurni spolni odnos so v delovnih stanovanjih dobile po 70 evrov oziroma 100, če je seansa trajala eno uro. Na drugih lokacijah zunaj delovnih stanovanj pa so na uro prejele 150 evrov. Kakšne velike izbire pri tem niso imele. Vse je organizirala in kontrolirala Teute Kovčetova.

Ta jim je tudi določila delovno ime, izročila delovni telefon in organizirala oglaševanje posameznega dekleta na treh različnih spletnih straneh. Hkrati je stalno nadzirala obseg in način dela deklet, bodisi neposredno v stanovanju, po telefona, bodisi prek komentarjev na spletnih straneh pod oglaševanim profilom posameznega dekleta, ter se s strankami dogovarjala za termine. Tudi po tem, ko so dekleta zaslužila denar, vsega izkupička niso mogle zadržati zase. Teute Kovčetovi, občasno pa tudi Pevcu, so morale izročiti polovico zaslužka od vsakega spolnega odnosa, torej od 35 do 50 evrov. Za kakršne koli pravice iz delovnopravnega razmerja so se lahko obrisala pod nosom. Tako so pri nas delale povsem na črno, kar tudi pomeni, da so bila ves čas v izkoriščanem položaju.


Preprodajala tudi droge


Teute Kovčetova, občasno tudi Pevec in že pravnomočno obsojeni Tadej Hiraldo Štibernik ter posebej obravnavana Danijela K. so zelo organizirano pristopili k vabljenju deklet v Slovenijo. Kot izhaja iz obsodilne sodbe, izrečene Teute Kovčetovi in Pevcu, je Štibernik med drugim zagotavljal delovne mobilne telefone za dekleta ter jim prek plačilnega sistema Western Union v tujino pošiljal denar za plačilo prevoza od doma do Ljubljane. Danijela K. pa je po navodilih Teute Kovčetove nadzirala spolne storitve deklet strankam in tudi pomagala pri ustvarjanju profilov za potrebe oglaševanja deklet na spletu.


Teute Kovčetova je dekleta iz Srbije ter tudi iz BiH v Slovenijo zvabila z obljubo o visokem zaslužku. Pri opisanem novačenju deklet v Srbiji in organizaciji njihove poti v Sloveniji je sodeloval posebej obravnavani Mile P. Da se je vse skupaj še kako splačalo, predvsem za Teute Kovčetovo in Pevca, dokazuje znesek premoženjske koristi, ki sta jo pridobila z opisanim ravnanjem – 20.103 evre.
Kriminalisti so v hišni preiskavi našli goro denarja. FOTO: PU LJUBLJANA
Kriminalisti so v hišni preiskavi našli goro denarja. FOTO: PU LJUBLJANA

Pevec in Teute Kovčetova sta zaradi prodaje kupovala in hranila tudi večje količine droge. To je nato končnim uporabnikom preprodajal Pevec, medtem ko je drogo za združbo redno po dogovoru iz Srbije dobavljal Mile P. Podobno je v združbo vstopil Željko Kovačević. Ta je dobavljal in prodajal drogo. S prodajo se je ukvarjal tudi že pravnomočno obsojeni Boštjan Bajc.
 

Visoka zaporna kazen


Ko je predsednica senata ljubljanskega okrožnega sodišča Barbara Črešnar Debeljak vse to seštela skupaj, seveda s kaznimi vred, je tako za Teute Kovčetovo kot Pevca sledil šok. Prva je za kaznivo dejanje zlorabe prostitucije dobila tri leta in pol zapora, drugi pa dve leti in pol. Za kaznivo dejanje neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami pa so prvi dodali še pet let in osem mesecev zapora, drugemu pa eno leto več. Vsak je bil tako na koncu obsojen na devet let zapora. Kovačević je za nelegalne posle z drogo dobil pet let zapora.


Sodišče je vsem trem odvzelo zasežene stvari pri hišni preiskavi, kot so denimo štirje lubrikanti, deset zaprtih kondomov in škatlica kondomov, ki so jih našli pri Teute Kovčetovi. Pa tudi premoženjsko korist – 20.103 evre (Teute Kovčetova in Pevec) ter 4600 evrov (Kovačević). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije