Rowlingova objavila politično pravljico

Vsak dan bo na spletu brezplačno na voljo eno poglavje. Jeseni trda vezava, ilustracije bodo prispevali bralci.
Fotografija:
Odpri galerijo

Delo je nastalo že pred leti in znamenita pisateljica ga je že omenjala, a vsebina še nikoli ni bila tako aktualna kot zdaj. J. K. Rowling je objavila prvo knjigo za otroke po sloviti franšizi Harry Potter, na spletu pa bo vsak dan brezplačno objavila eno poglavje.

Ni čarovnija, ampak resničnost

Skupno jih je 34, knjiga The Ickabog pa pripoveduje o izmišljeni deželi in je politična pravljica za mlajše otroke. Da bodo tudi najmlajši lahko razumeli krivice in zlorabe oblasti, je pojasnila in delo namenila otrokom med pandemijo novega koronavirusa. Vsebina ni povezana s Harryjem Potterjem in čarovnijo, Rowlingova poudarja, da je še kako resnična in je v bistvu odziv na aktualno dogajanje po svetu. A ne le na zdajšnjo zdravstveno krizo, ki je mnoge potisnila na sam rob, dogajanje je brezčasno in bi ga lahko umestili v katero koli državo na svetu.


Ickabog je nastajal hkrati kakor Harry Potter. Izdajo je načrtovala že pred leti, a si je potem premislila in se odločila za predah od otroške oziroma mladinske literature in se osredotočila na pisanje za odrasle, kjer je zaslovela tako z Nadomestnimi volitvami kot s serijo kriminalk pod psevdonimom Robert Galbraith. Zdaj je nedvomno pravi čas za Ickabog, je sklenila, razmere glasno kličejo k interpretaciji dogajanja, ki bi ga lahko razumeli tudi najmlajši, zato je zavihala rokave in se odločila knjigo pripraviti za objavo.

...
...

Knjiga bo, kot rečeno, na spletu izhajala po poglavjih, novembra pa bo na voljo tudi na knjižnih policah, kot celotna elektronska
knjiga in zvočna knjiga. Rowlingova za sodelovanje naproša tudi svoje privržence, in sicer naj ji pomagajo z ilustracijami, ki jih bo potem umestila v delo. Izkupičke od prodaje Ickaboga bo namenila dobrodelnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije