KRALJEVE GLAVE

Rad bi spet služil domovini

Princ Andrew, ki se še skriva pred javnostjo, načrtuje vrnitev. Želi si podpirati monarhijo, s tem se mora strinjati tudi vlada.
Fotografija: Že slabo leto nima kaj početi. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Že slabo leto nima kaj početi. FOTO: Toby Melville/Reuters

Princ Andrew, ki se že skoraj leto, vse odkar je na dan prišla novica, da je nekoč prijateljeval z obsojenim pedofilom Jeffreyem Epsteinom, skriva pred očmi javnosti, se želi vrniti na delo.

Kraljica Elizabeta II. mu je namreč prepovedala opravljati kakršne koli naloge v imenu kraljeve družine ter mu odvzela vse dobrodelne organizacije, katerih pokrovitelj je bil. Andrew tako že slabo leto nima kaj početi, še posebej pa ga v slabo voljo spravlja dejstvo, da je povsem nekoristen domovini.

Za naslednje leto vojvoda Yorški tako menda načrtuje veliko vrnitev, čeprav še ni znano, kaj naj bi počel. Kraljica Elizabeta II. ter njena naslednika, princa Charles in William, ga pri načrtih menda podpirajo, a zgolj med štirimi stenami, nihče od njih pa si ne želi, da bi 60-letnik še kdaj zastopal kraljevo družino ter v njenem imenu opravljal kakršne koli naloge.

A odločitev o tem seveda ni le njihova, zeleno luč, da Andrew znova postane aktivni član kraljeve družine, mora dati tudi britanska vlada, kar pa se skoraj zagotovo ne bo zgodilo, so prepričani strokovnjaki. »Vojvoda vse pogosteje razmišlja o tem, kako bi lahko v prihodnje služil domovini in podpiral monarhijo. Nekaj zamisli že ima, a odločitev seveda ni zgolj njegova. Kaj bo z njim v prihodnje, je težko napovedati,« je povedal vir blizu ožigosanega princa za časnik The Sunday Times.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije