VRHUNEC

Operni ples letos tudi zgoraj brez

Dunajska gala prireditev je vrhunec evropskega družabnega življenja. Milijonarja Richarda Lugnarja je spremljala hollywoodska igralka Melanie Griffith.
Fotografija: Odprli so sezono dunajskih prestižnih plesov. Foto: AFP
Odpri galerijo
Odprli so sezono dunajskih prestižnih plesov. Foto: AFP

Sezona dunajskih prestižnih plesov je vrhunec doživela v četrtek s slavnim opernim plesom. V skladu s tradicijo je ples, ki ga v živo prenaša avstrijska televizija (gledalcev je kar 1,4 milijona), odprlo 150 debitantov, dame v labodje belih oblekah in možje v frakih. Letos so organizatorji naredili korak naprej k spodbujanju različnosti, plesa se je prvikrat udeležil par z downovim sindromom: Swatina Wutha in Felix Röper sta se spoznala prek združenja, ki spodbuja enakopravnost invalidov v umetnosti. Oba sta povedala, da sta vznemirjena in vesela, ker sta dobila tako pomembno vlogo na prestižnem dogodku. »Od majhnega smo z družino gledali operni ples. Plesati valček so moje sanje,« je dejal Felix. Wutha priznava, da ji je bolj všeč hip-hop, »a se veselim trenutka, ko bomo vsi stali tam in bo čas za začetek«.
No, med tisočimi povabljenci sta bila seveda avstrijski kancler Sebastian Kurz in predsednik Alexander van der Bellen pa tudi irski premier Leo Varadkar in ukrajinski predsednik Petro Porošenko. Poleg pražnje oblečenih dam in gospodov se je ob rdeči preprogi znašla tudi aktivistka zgoraj brez, ki je imela na torzu napisano Porošenko spizdi, ko jo so policisti vlekli proč, pa je kričala.
No, poleg debitantov je ples znan tudi po Richardu Lugnerju, 85-letnem milijonarju, ki je letos v dunajsko opero pripeljal hollywoodsko igralko Melanie Griffith. Lugner vsakokrat plača slavni ženski, da ga spremlja na dogodku, v preteklosti so se ga tako pod roko držale Goldie Hawn, Brooke Shields, Pamela Anderson, Sophia Loren, Jacqueline Bisset, Paris Hilton in Mira Sorvino pa tudi nekdanja članica angleške kraljeve družine vojvodinja Yorška in celo Berlusconijevo dekle za bunga bunga zabave Karima El Mahroug, bolj znana kot Ruby, lomilka src. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije