MELANIA TRUMP

Melanio operirali zaradi tumorja

Poseg na ledvicah je prestala brez zapletov. Predsednik ZDA Trump že obiskal prvo damo.
Fotografija: Melania Trump se dobro počuti. Fotografije: AFP
Odpri galerijo
Melania Trump se dobro počuti. Fotografije: AFP

Slovenka Melania Trump, ameriška prva dama, je v bolnišnici. V ponedeljek je prestala dolgo načrtovano operacijo ledvic, natančneje embolizacijo benignega tumorja. Poseg je uspel, zapletov ni bilo, je povedala njena direktorica za komunikacije Stephanie Grisham. A ne glede na to bo 48-letna nekdanja manekenka v bolnišnici ostala do konca tedna, je še povedala Grishamova: »Prva dama bo kmalu povsem okrevala in nadaljevala delo za dobro otrok.«

Nekaj ur po operaciji je predsednik Donald Trump ženo obiskal v bolnišnici Walter Reed National Military Medical Center severno od Washingtona, pri njej naj bi ostal eno uro. »Poseg je uspel, prva dama je dobre volje. Hvala za vse dobre želje,« je tvitnil. V tej vojaški bolnišnici so zdravstveno oskrbeli že mnogo predsednikov in njihovih družinskih članov, v njej so konec leta 1996 denimo sprejeli prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana in mu diagnosticirali karcinom ter še, da je bolezen že tako napredovala, da mu zdravljenje ne bo pomagalo.
Ženo je nekaj ur po operaciji obiskal Donald Trump.
Ženo je nekaj ur po operaciji obiskal Donald Trump.


A vrnimo se k Trumpovi, ki se je z zdajšnjim predsednikom poročila leta 2005, imata 12-letnega sina Barrona. Jeffrey Leef, izredni profesor radiologije na chicaški univerzi, je pojasnil, da embolizacijo najpogosteje uporabijo za izolacijo tumorjev, malignih ali benignih; gre za postopek zaustavitve dotoka krvi benignemu tumorju oziroma za zaustavitev krvavitve. Elizabeth Kavaler, urologinja v newyorški bolnišnici Lenox Hill, je ugibala, da bi lahko imela prva dama na ledvici pogost benigni tumor angiomiolipom.

»Pogostejši so pri ženskah, lahko zrastejo, a niso rakavi,« je dejala Kavalerjeva, Leef pa dodal, da ga lahko ugotovimo po sledeh krvi v urinu ali zaradi bolečin v predelu ledvic. »Najpogostejša posledica posega je bolečina. Pacient pogosto potrebuje protibolečinsko zdravilo, ki ga imajo le bolnišnice,« je še dejal.

V začetku meseca je Melania Trump razkrila, s čim se namerava ukvarjati v letih, ki jih bo preživela v Beli hiši: gre za kampanjo Be Best (bodi najboljši), katere cilj je pomoč otrokom, osredotočala se bo na uporabo družabnih omrežij ter zlorabo opioidov. Njena priljubljenost v javnomnenjskih anketah raste; prejšnji teden so objavili, da ji je naklonjenih kar 57 odstotkov vprašanih Američanov, januarja je uživala 47-odstotno podporo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije