ŠPEKULACIJE

Melania prekinila molk

Po 20 dneh od zadnjega javnega nastopa. 
Fotografija: Melania Trump se je oglasila prek twiterja. Arhivska fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Melania Trump se je oglasila prek twiterja. Arhivska fotografija. FOTO: Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump je po 20 dneh od zadnjega javnega nastopa in po operaciji na ledvici prek twitterja sporočila, da se počuti odlično. S tem naj bi utišala ugibanja o zdravstvenem stanju, vendar ji to ni povsem uspelo. Nekateri namreč že špekulirajo, da je ta tvit dejansko napisal nekdo drug, morda celo njen mož Donald Trump.

»Vidim, da mediji delajo nadure s špekulacijami, kje sem in kaj delam. Naj vam zagotovim, da sem tu, v Beli hiši, s svojo družino in se počutim odlično. Delam trdo za otroke in ameriški narod,« je zapisala 48-letna Melania.

Tokrat se je oglasila prvič po operaciji 14. maja, ko so ji po pojasnilih njenega osebja odstranili benigni tumor na ledvici. Bolnišnico Walter Reed naj bi zapustila 19. maja. Zadnjič pa se je pred tem v javnosti pojavila 10. maja, ko je spremljala predsednika v letalsko oporišče Andrews, kjer je sprejel tri ameriške zapornike iz Severne Koreje.
 

Špekulacije medijev


Mediji so potem začeli vse glasneje ugibati, kje je in kakšno je njeno dejansko stanje. Nekateri so že namigovali, da se je vrnila v New York ali da celo sodeluje s posebnim tožilcem Robertom Muellerjem, ki preiskuje rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve.

Nato je v sredo zvečer objavila omenjeni tvit, da bi zagotovila javnosti, da je z njo vse v redu. Vendar pa vsi niso zadovoljni in še vedno ugibajo, ali je to napisala sama ali pa eden od njenih uslužbencev oziroma celo njen mož, ki rad uporablja to družbeno omrežje za sporočanje svojih stališč in misli, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Pri Huffington Postu so šli še dlje in so posebej pozorno analizirali tvit ter ocenili, da so fraze »delati nadure, špekulacije, trdo delo in za ameriško ljudstvo« zelo pogosto uporabljene v Trumpovih tvitih, še povzema dpa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije