ZADNJE SLOVO

Matthewa Perryja pokopali, zlomljena ekipa Prijateljev drug drugega tolažila s tesnimi objemi

Slovesnost je trajala približno dve uri.
Fotografija: Pokojni Matthew Perry. FOTO: Mario Anzuoni Reuters
Odpri galerijo
Pokojni Matthew Perry. FOTO: Mario Anzuoni Reuters

Ameriškega igralca Matthewa Perryja, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v ameriški kultni seriji Prijatelji, so v petek pokopali v Los Angelesu. Štiriinpetdesetletnega igralca so prejšnjo soboto našli mrtvega na njegovem domu v Los Angelesu.

»Pogreb je potekal v spominskem parku Forest Lawn Memorial Park v Los Angelesu v bližini studiev Warner Bros,« je poročala revija People, sklicujoč se na neimenovani vir. Slovesnost je trajala približno dve uri.

Tudi številni drugi ameriški mediji so poročali, da so Perryja pokopali v ožjem krogu družine in prijateljev. Pogreba so se udeležili igralčeva mati, oče in očim ter njegovi igralski kolegi Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc in Lisa Kudrow, ki so drug drugega tolažila s tesnimi objemi Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox in David Schwimmer so stali skupaj, vsi oblečeni v črne obleke, Matt LeBlanc pa se jim je pridružil po slovesnosti pred cerkvijo. 

Vzrok igralčeve smrti sicer še ni znan

Obdukcija ni prinesla nedvoumnega zaključka, pristojni pa sedaj čakajo na rezultate toksikoloških testov. Spletni portal TMZ navaja vire, ki pravijo, da na Perryjevem domu niso našli prepovedanih drog, čeprav so odkrili več zdravil, vključno z antidepresivi in zdravili proti anksioznosti.

image_alt
Še pomnite? To so top momenti Chandlerja Binga (VIDEO)

Serijo Prijatelji so predvajali med letoma 1994 in 2004. Perry je nato nastopil tudi leta 2021 v posebni oddaji Friends: The Reunion, v kateri se je vseh šest prijateljev ponovno zbralo pred kamero.

Serijo Prijatelji so predvajali med letoma 1994 in 2004. FOTO: Mike Blake Reuters
Serijo Prijatelji so predvajali med letoma 1994 in 2004. FOTO: Mike Blake Reuters

Ko je bil na vrhuncu svoje slave, se je Perry boril z odvisnostjo od protibolečinskih tablet in alkohola ter večkrat obiskoval klinike za odvajanje.

image_alt
Kolumna Mateje Florjančič: Zakaj je Matthew Perry moral umreti

Po poročanju britanskega BBC je bila po igralčevi smrti v njegov spomin tudi ustanovljena fundacija Matthewa Perryja. Kot piše na spletni strani fundacije, gre za »uresničitev Matthewove trajne zaveze, da bo pomagal drugim, ki se spopadajo z odvisnostmi«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije