KJE JE?

Maroška kraljica Salma je izginila kot kafra

Mohamed VI. je v zadnjih mesecih v domovini preživel le 20 dni.
Fotografija: Par ima dva otroka, na fotografiji hči Lalla Khadija.
Odpri galerijo
Par ima dva otroka, na fotografiji hči Lalla Khadija.

Maroški kralj Mohamed VI. je po poročanju medijev v zadnjih nekaj mesecih v domovini preživel vsega skupaj le 20 dni in mnogi se sprašujejo, kaj se dogaja, saj vladarja potrebujejo doma, kjer so protesti vse pogostejši. Mnogi se šalijo, da Mohamed deželo vodi kar prek facebooka in twitterja, kjer je zelo aktiven. Maročani morajo za novice o kralju pregledovati družabna omrežja, saj tam še najprej izvedo novice.
Par ima dva otroka, na fotografiji hči Lalla Khadija.
Par ima dva otroka, na fotografiji hči Lalla Khadija.

Tako so denimo februarja za njegovo operacijo srca izvedeli na facebooku, kjer je objavil fotografijo, ko je v bolniški postelji obkrožen s sorodniki. Maročane najbolj skrbi, ker na fotografiji ni njihove kraljice Lalle Salme.
Poznavalec razmer na maroškem dvoru je dejal, da naj bi se Salma sprla z moževimi starši in prijatelji ter tudi zaposlenimi v palači, to, da je ni na fotografiji ob možu, pa naj bi bila posledica zakonskih težav. Konec marca, na dan obletnice poroke Mohameda in Lalle Salme, je španski časnik v Maroku dvignil veliko prahu s trditvijo, da sta ločena. Kot vir je časnik navedel njune prijatelje, zgodbo, o kateri so se španski mediji nato na veliko razpisali, pa so maroški mediji povsem zamolčali.

»Mediji so svojo tišino komentirali s tem, da ne želijo vdirati v kraljevo zasebnost in delati iz muhe slona. A resnica tiči drugje. Niso si upali tvegati, da bi se v teh nemirnih in negotovih časih zamerili dvoru,« je dejal maroški novinar Ali Amar, ki je priznal, da ga novica o ločitvi ni presenetila. Kljub temu ga, tako kot mnoge druge Maročane, skrbi, kaj se dogaja s kraljico, saj je izginila.
Ob bolniški postelji ni bilo kraljice.
Ob bolniški postelji ni bilo kraljice.

»V državi je ni, na Mohamedovih fotografijah je ni, sama na družabnih omrežjih ni prisotna. Kot da je izginila z obličja Zemlje,« je komentiral Amar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije