NIČ VEČ

Golota se poslavlja z malih zaslonov

Sindikat igralcev zaostruje pravila snemanja spolnih prizorov.
Fotografija: Keira je za uvedbo omejitev.
Odpri galerijo
Keira je za uvedbo omejitev.

Afera Harvey Weinstein je močno pretresla filmsko industrijo, zato je sindikat igralcev napisal nova pravila, ki jih bodo morali uveljavljati med snemanjem prizorov spolnih odnosov. Za zdaj še ni veliko znanega, kaj vse bodo nova pravila omejevala oziroma prepovedovala, je pa že jasno, da ne bodo več dovolili stikanja jezikov med poljubljanjem in izmenjevanje sline. Predlogi, ki jih bodo dokončno oblikovali prihodnji teden, naj bi prav tako prepovedali goloto na avdicijah in poskusnih snemanjih - sindikat bo izdal navodila, kako bi bilo najbolj primerno izvajati vroče prizore.
 

Najprej cmok na lice


Številne igralke so se pritoževale nad agresivnimi poljubi z uporabo jezikov, ki naj bi jih med snemanjem spravljali v neprijeten položaj. Slavni igralci in režiserji naj bi izkoriščali svoj vpliv, tako da so ženske lahko zlorabljali. Odkar je gibanje #MeToo sprožilo plaz spolnih obtožb in razkrilo strahotno stanje na filmski sceni, so se začele stvari obračati na bolje, neredko celo preveč konservativno. V navodilih za poljubljanje je navedeno, naj se igralca najprej navadita drug na drugega in vadita poljubljanje, tako da začneta s cmokom na lička. Jezik ni zaželen, razen če režiser in oba igralca v to privolijo. Mešanje sline je prepovedano. Med golimi prizori je prepovedano dotikanje genitalij, te morajo biti zaščitene z blazinami ali krpami. Producenti bi morali najeti režiserje za intimnost, ki bi skrbeli za čim boljše počutje igralcev med snemanjem vročih prizorov. Igralcem je treba vnaprej povedati, če bi se morali na avdiciji sleči, in jim omogočiti, da pridejo s spremstvom.
 

Pokrivala odpadajo


Med podpisniki izjave proti spolnim zlorabam so številne slavne igralke, doslej je svoj podpis dodalo 190 žensk, med njimi Carey Mulligan, Keira Knightley in Emma Thompson. Po drugi strani je Helen Mirren izjavila, da je svoje vroče prizore dojemala kot opravilo, podobno pranju perila. Maria Schneider, zvezdnica filma Zadnji tango v Parizu, je razkrila, da ni vedela, da bo Marlon Brando uporabil maslo kot lubrikant v enem izmed prizorov. Režiser tega kultnega filma Bernardo Bertolucci je pojasnil, da je želel s tem izvabiti njen pristni odziv. Schneiderjeva, ki je bila takrat stara 19 let, je povedala, da se je počutila ponižano in zlorabljeno. Težava naj bi bila tudi z dosedanjimi pokrivali genitalij, saj naj bi bila neudobna in naj bi pogosto padla. Zvezdnik filmske trilogije 50 odtenkov sive Jamie Dornan je povedal, da je bilo zelo bizarno snemati posteljne prizore z vrečko kožne barve čez njegov ponos. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije