ZALOMILO SE JE

FOTO: Polomije na kraljevih porokah: Diana izgovorila napačno ime

Kraljici Elizabeti je frizer zlomil tiaro, princ William je poroko skoraj prespal. 
Fotografija: Kate in William. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kate in William. FOTO: Reuters

Poroka v kraljevo družino ni mačji kašelj, zato nas prav nič ne preseneča, da je nekdanja hollywoodska igralka Meghan Markle pred sprehodom pred oltar s princem Harryjem povsem iz sebe. V zadnjih tednih ji je namreč precej nagajala njena družina, ki se želi s poroko okoristiti, škandali in neprijetne govorice v kraljevi družini pa niso najbolj zaželeni. Dejstvo pa je, da se je tudi na ostalih porokah v preteklosti zgodilo marsikaj, o čemer se govori še danes.

Poroka Diane in Charlesa. FOTO: Reuters
Poroka Diane in Charlesa. FOTO: Reuters

Tudi poroka Diane in princa Charlesa ni minila brez govoric. Pred oltarjem pri obredu je namreč Diana po nesreči obrnila vrstni red Charlesovih prvih dveh imen in namesto Charles Philip rekla Philip Charles Arthur George. Prav tako so na zahtevo para v njeni tradicionalni zaobljubi izpustili, da bo ubogala moža, kar je doživelo veliko komentarjev. Diani je veliko preglavic povzročala tudi tiara, zaradi katere je imela menda ves dan hud glavobol.

Marija Antoaneta. FOTO: Royal Family
Marija Antoaneta. FOTO: Royal Family

Marija Antoaneta se je s princem Louisom-Augustom poročila leta 1770 in doživela nočno moro vsake neveste. Na dan poroke je ugotovila, da ji je poročna obleka premajhna, in je niso mogli zapeti. Svatom je kazala nekaj gole kože in spodnje perilo. Anglosaški kralj Alfred Veliki, ki je vladal v devetem stoletju, je imel na svoj poročni dan hude težave. Menda mu je preglavice delala huda oblika hemoroidov, seveda pa takrat niso vedeli, kaj se s kraljem natanko dogaja. Imel naj bi chronovo bolezen.  

William in Kate. FOTO: Reuters
William in Kate. FOTO: Reuters

Težave na poročni dan je imel tudi princ William, ki je v noči pred poroko oko zatisnil za zgolj pol ure. Neprespana noč je imela seveda posledice, saj so fotografi v svoje objektive ujeli utrujeni obraz mladega princa, ki je pozneje priznal, da ni mogel zaspati zaradi zbrane množice. »Vpili so in navijali, poleg tega pa so me še dajali živci. Mislim, da sem spal kakšne pol ure.«

Elizabeta II. se je 20. novembra leta 1947 poročila z edinburškim princem Filipom. FOTO: Reuters
Elizabeta II. se je 20. novembra leta 1947 poročila z edinburškim princem Filipom. FOTO: Reuters

Kraljica Elizabeta je na poročni dan nosila izposojeno tiaro, ki je bila narejena za kraljico Mary. Frizer, ki je urejal kraljičino pričesko, jo je v nekem trenutku zlomil, nato pa so tiaro v policijskem spremstvu odpeljali h kraljevemu zlatarju, ki je dragoceni kos nakita še pravočasno rešil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije