JOSS STONE

Drama znane pevke: med dolgim porodom dojenček nehal dihati (FOTO)

Joss Stone je oktobra v drugo postala mamica. Želela je naravni porod, a je bil potreben urgenten carski rez.
Fotografija: Sinčka sta poimenovala po raziskovalcu Antarktike. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Sinčka sta poimenovala po raziskovalcu Antarktike. FOTO: Osebni Arhiv

Vsak porod je edinstvena čudovita zgodba zase, vseeno pa naj bi bil vsak naslednji nekoliko lažji in hitrejši. To je verjetno prišlo na ušesa tudi britanski pevski Joss Stone, ki je pred slabima dvema letoma prvič postala mamica, še v drugo pa je družinski dom napolnila z otroškim jokom komaj minuli mesec.

Prvorojenko Violet je morala na svet spraviti s carskim rezom, saj se malčica ni pravilno obrnila, sinka pa si je želela pozdraviti po naravni poti. »Na to sem se pripravljala vse življenje!« je pričakovala pravljico, a se je nato prevesila v skoraj grozljivko. Po dolgih urah bolečine, ki so bile le venomer večje, se je utrip dojenčka že srhljivo upočasnil. Pevko na porodni postelji je obkolila četica zdravnikov. Urgenten carski rez je bil nujen.

Sestrica tulila od navdušenja

Aprila je kriknila od veselja. Njena ljubezen s partnerjem Codyjem DaLuzem je spet obrodila sad. Toda ta najlepša novica o nosečnosti je bila pomešana s kančkom strahu in žalosti zaradi spomina na srce parajoči spontani splav, ki ga je pretrpela komaj nekaj mesecev prej. K sreči je tokratna nosečnost potekala brez zapletov, vse do 17. oktobra, ko je začutila prve porodne krče.

Pevka je nedavno izdala svoj prvi božični album. FOTO: Vukelič Ljubo
Pevka je nedavno izdala svoj prvi božični album. FOTO: Vukelič Ljubo

Prišel je trenutek, ki ga je tako nestrpno pričakovala. A če je mislila, da bo že čez nekaj ur v roke prijela drobno zalito štručko, se je pošteno uštela. Vsaka ura se je prevesila v naslednjo in še naslednjo. Bolečine so bile vse močnejše, neopisljive. Vse bolj je bila izčrpana, pokonci jo je verjetno držala le misel na dojenčka.

»Njegov utrip je bil normalen, nato pa se je v nekem trenutku grozljivo upočasnil. Pomislila sem, da to ne more biti dober znak.« Sploh če je k temu prištela dejstvo, da je rojevala že 30 ur! Z umirjenim, pomirjujočim glasom ji je zdravniška sestra dejala, naj se ne prestraši, saj bo k njej prišlo veliko ljudi. Na poti je bila urgentna porodniška ekipa. »To naj te ne skrbi, ostani mirna,« ji je dejala, sestrine besede pa ji je kot odmev prišepnil tudi Cody.

Ob sprejemu v porodnišnico je grammyjevka o svojem porodnem načrtu dejala, da želi zgolj roditi. »Želela sem naravni porod. A če se bo kaj zapletlo in bo otrok v nevarnosti, jim puščam proste roke, naj ga le spravijo varno na svet.« In natanko to so storili. V nekem trenutku so bili v porodni sobi starši v pričakovanju, zdravnik in sestra, v naslednjem pa je nad Stonovo tičalo glave približno 15 zdravnikov, ki so vsi govorili drug čez drugega. »V tistem pa se je otrokov srčni utrip spet grozno upočasnil. Prihajal je po porodnem kanalu, ko se mi je raztrgala maternica. Njegova glavica mi je šla v trebuh, spet je šel nazaj v moje telo,« se spominja Joss.

Nato pa še najbolj grozen trenutek. »Zdravniki so ga morali pripraviti do tega, da je spet začel dihati!« Preostanka pa se ne spominja več. Ve zgolj, da so jo z velikanskim trebuhom odpeljali v operacijsko sobo, zdravniki so ji dejali, da bo zaspala. »In nato sem se zbudila. Imela sem svojega dojenčka in vse je bilo v redu.«

Sinka, ki nikakor ni še želel priti na svet, sta olajšana in presrečna poimenovala Shackleton. Po raziskovalcu Antarktike Ernestu Shackletonu. Njuna sreča se zdaj, ko so vsi spet doma, lahko meri le z navdušenjem male Violet, ki je postala starejša sestrica. »Super je, ker je tako nora nanj. Nenehno mu želi dajati poljubčke. Ko ga je prvič spoznala, je tulila od navdušenja,« pri čemer je Joss muzajoče dodala, da se je deklica ob prihodu iz porodnišnice veliko bolj veselila novega bratca kot pa nje. 

Aprila je srečno kriknila, da ji v trebuščku spet raste novo življenje. FOTO: Osebni Arhiv
Aprila je srečno kriknila, da ji v trebuščku spet raste novo življenje. FOTO: Osebni Arhiv

Odkar je pri hiši Shackleton, je mamica pri Violet na drugem mestu. FOTO: Osebni Arhiv
Odkar je pri hiši Shackleton, je mamica pri Violet na drugem mestu. FOTO: Osebni Arhiv

Zvezdnica ni želela vedeti, ali bo dobila sinka ali hčerko. FOTO: Osebni Arhiv
Zvezdnica ni želela vedeti, ali bo dobila sinka ali hčerko. FOTO: Osebni Arhiv

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas