SLOVO

Umrla je igralka iz priljubljene serije

Filmski svet zavit v črnino.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

V 78. letu starosti je preminila igralka Conchata Ferrell, ki je v humoristični televizijski seriji Dva moža in pol igrala Berto. Nastopila je še v mnogih drugih TV -serijah in filmih, denimo v biografskem filmu Erin Brokovich, filmu Edward Škarjeroki in romantični komediji Skrivnostna pica. Prejela je več nagrad in tri nominacije emmyje.

Igralka je v ponedeljek »spokojno preminila v krogu najbližjih« v bolnišnici Sherman Oaks po zapletih, povezanih s srčnim zastojem, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v torek za Los Angeles Times sporočila njena publicistka Cynthia Snyder.

Čeprav se je Conchata Ferrell pojavila v številnih vlogah, je najbolj znana kot zadirčna hišna oskrbnica Berta iz serije Dva moža in pol, v kateri je med 2003 in 2015 zaigrala v vseh 12 sezonah. Vloga ji je leta 2005 in 2007 prinesla nominaciji za emmyja. Ostre opazke je namenjala Charlieju Sheenu v vlogi Charlieja Harperja in kasneje Ashtonu Kutcherju, ki je upodobil Waldena Schmidta. Ob Kutcherju je zaigrala tudi v drugi sezoni Netflixove serije The Ranch.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije