ŠTEVILNE ODPOVEDI

Sussexova zapustil še četrti zaposleni

Objavljeno 13. marec 2019 16.30 | Posodobljeno 13. marec 2019 16.30 | Piše: B. K. P.

Amy Pickerill odhaja v tujino, zato si bo morala vojvodinja poiskati novo pomočnico. Odhaja tudi Meghanina varnostnica, poslovila pa sta se že dva osebna pomočnika.

Z Amy ostajata dobri prijateljici. FOTO: Guliver/Getty Images
Sussexova zapušča še četrta pomočnica v zadnjih petih mesecih, in ta odhod je Meghan menda razžalostil bolj kot vsi drugi. Amy Pickerill je bila njena prijateljica in bi postala njena osebna pomočnica, ko se je odločila oditi. Odšla bo čez dober mesec oziroma ob rojstvu Meghaninega in Harryjevega otroka, še prej pa bo zakoncema pomagala pri selitvi na posest Frogmore. Amy Pickerill, ki je v Kensingtonski palači začela delati leta 2016 kot vodja oddelka za komuniciranje, in vojvodinja bosta še naprej ostali prijateljici, pravijo viri blizu obeh, saj se Amy za odhod ni odločila zaradi nesoglasij ali zamer, temveč se seli v tujino. A zlobni jeziki namigujejo, da je to le krinka, saj je konec lanskega leta iz palače prišlo več informacij, da je Meghan težavna in od zaposlenih precej pričakuje.
2016. je začela delati Amy Pickerill v Kensingtonski palači.
image
REUTERS Meghan in Harry izgubljata uslužbence kot po tekočem traku. FOTO: REUTERS

Prav zaradi vse slabših odnosov naj bi odpoved dala Meghanina osebna varnostnica Samantha Cohen, ki bo tako kot Amy odšla, ko se bo Sussexovima pridružil najmlajši član. Odšel je tudi Harryjev osebni pomočnik Edward Lane Fox, ki je za princa delal pet let in si prislužil mnogo pohval, ko mu je uspelo iz mladega in divjega žurerja ustvariti uglajenega princa. Novembra je Meghan zapustila osebna asistentka Melissa Touabti, ki je, preden se je pridružila zaposlenim v kraljevi palači, delala za Robbieja Williamsa in Madonno. A Melissa ni bila dolgo brezposelna, konec minulega tedna je v javnost pricurljal podatek, da je sprejela ponudbo ene najbogatejših družin v Londonu ter postala varuška. Delo bo opravljala le ob koncih tedna, a ji bo to prineslo kar nekaj denarja: njena nova delodajalca sta milijarder Richard Livingstone in njegova žena Natalie, ki imata tri otroke, družina pa živi v 25 milijonov evrov vredni hiši v prestižni soseski Notting Hill. »Melissa je ena najboljših v svojem poslu, zato ne preseneča, da sta se zanjo ogrela Livingstonova,« je za britanske medije povedal eden njenih znancev.
A uslužbenci ne zapuščajo le Sussexovih, pred časom je dal odpoved Williamov osebni svetovalec Miguel Head, ki je zamenjal poslovno pot in sprejel službo raziskovalca na univerzi Harvard. 
Deli s prijatelji