ŠOK

Razkrita skrivnost? Z Melanio naj bi poskušali zrušiti Donalda Trumpa

Tančice skrivnosti iz zakulisja ameriške volilne kampanje se iz dneva v dan bolj odstirajo.
Fotografija: Donald Trump z ženo Melanio Trump. FOTO: AP
Odpri galerijo
Donald Trump z ženo Melanio Trump. FOTO: AP

Biti voditelj najmočnejše države na svetu je velika ambicija, ki sta jo imela na zadnjih ameriških volitvah tako Hillary Clinton kot Donald Trump. Razplet zgodbe poznamo, a tančice zakulisja zadnje volilne kampanje se iz dneva v dan bolj odstirajo.

Svojo izkušnjo z ameriškimi volitvami je delil tudi znani srbski novinar Milomir Marić, ki je prepričan, da je ameriška obveščevalna služba CIA naredila vse, da bi diskreditirala zakonca Trump, piše Srbski telegraf. Po njegovih besedah je CIA v Beograd napotila svoje agente, ki so se zakrinkali v novinarje in uslužbence ameriške ambasade z namenom dokazati, da so tuje obveščevalne službe Trumpu podtaknile Melanio. S tem naj bi poskušali prikazati, da je njegova kandidatura za prvega moža ZDA v osnovi tajni projekt obveščevalcev, če ne že ruskih obveščevalcev.

Do Marića naj bi tako prišla Američanka in se predstavila kot novinarka New York Timesa, ki želi izvedeti, ali so Melanijini starši delali za Udbo. Po pregledu slovenskih seznamov se je po Marićevih besedah izkazalo, da tukaj ne bo zgodbe, a je »novinarka« želela izvedeti, ali so starši bili vsaj v komunistični partiji. To je bil po mnenju Marinića znak, da želi Clintonova z brskanjem po vojnih in državnih arhivih narediti vse, da bi očrnila Trumpa, a po njegovih besedah, se je njihov poizkus izjalovil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije