SPET HUDE KRITIKE

Meghan pozabila na kraljico

Vojvodinja Susseška je soustvarila najnovejšo izdajo priznane revije Vogue. A z izborom žensk, ki se ji zdijo vplivne in navdihujoče, je razburila Britance.
Fotografija: Vogue krasi 15 žensk in ogledalo. FOTOGRAFIJI: Instagram
Odpri galerijo
Vogue krasi 15 žensk in ogledalo. FOTOGRAFIJI: Instagram

Vojvodinja Susseška je pomagala soustvariti najnovejšo številko modne revije Vogue in si nakopala nemalo sovražnikov, predvsem v vrstah Britancev. Odločila se je, da na naslovnico postavi 15 vplivnih žensk, ki jo navdihujejo, enega od kvadratkov pa je zapolnila z ogledalom, češ da je lahko navdih prav vsak od nas.

Zavrnila je ponudbo, da bi se pojavila na naslovnici, saj se ji je to zdelo preveč bahavo.
Zavrnila je ponudbo, da bi se pojavila na naslovnici, saj se ji je to zdelo preveč bahavo.
Izbrala je večini manj znane aktivistke, borke za pravice žensk, tiste, ki si prizadevajo za spremembe v svetu in podobno. Med tistimi, za katere je svet že slišal, pa se je odločila za novozelandsko premierko Jacindo Ardern, ameriški igralki Jane Fonda in Salmo Hayek ter nekdanji supermodel Christy Thurlington.

Da bi se tudi sama pojavila na naslovnici, je zavrnila, češ da bi bilo to preveč bahavo. A kljub dobrim namenom in ogromno časa, ki je bil vložen v izdelavo izvoda revije (pripravljali so jo sedem mesecev), se napadi na Meghan kar vrstijo. Britancem gre denimo v nos, da v izboru ni kraljice Elizabete II., ki jo imajo mnogi za najvplivnejšo žensko v Veliki Britaniji. Veliko pa je tudi takšnih, ki se jim že sodelovanje vojvodinje z omenjeno revijo zdi povsem neprimerno.



Res sta se v preteklosti na naslovnici pojavili tako vojvodinja Cambriška kot princesa Diana, a kot pravijo komentatorji v medijih, je šlo v obeh primerih za povsem drugačno vrsto sodelovanja. »Kraljevi se ne smejo mešati v politiko, in to z razlogom. Vedno morajo biti nepristranski, ne levi ne desni. Meghan pa je v tej reviji izjemno pristranska že z izborom žensk, ki se ji zdijo vplivne in vredne omembe. Seveda se bodo našli ljudje, ki bodo spraševali, 'zakaj pa ne ta'. Morala bi vedeti, da s takšno naslovnico ne more zmagati. Če bi vključila kraljico, bi bilo morda bolje, a je ni,« je denimo v svoji kolumni zapisala novinarka Jan Moir

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije