POROKA

Hči slavnega pevca se je poročila v njegovem dvorcu

Na poroki Zoe Kravitz se je trlo zvezdniških imen. Karl Glusman jo je zasnubil v domači dnevni sobi.
Fotografija: Tri leta ljubezni sta potrdila še uradno pred pričami. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Tri leta ljubezni sta potrdila še uradno pred pričami. FOTO: instagram

V iztekanju lanskega leta se je Zoe Kravitz zareklo, da je že dobrih osem mesecev zaobljubljena ženska, saj da je sprejela snubitev Karla Glusmana, ki ji je dobri dve leti poprej ukradel srce. A vest o zaroki, in še ta ji je iz ust zletela nenačrtovano, je bila tudi vse, kar je izdala. Razkrila ni ne datuma poroke ne tega, kakšno slavje ljubezni imata z ljubljenim v mislih. Kljub temu je bilo že tedaj gotovo, da bo to dogodek in pol.
Zoe in Karl sta se v drugo vzela v Parizu.
Zoe in Karl sta se v drugo vzela v Parizu.

Tako zaradi nevestinega očeta, glasbene legende Lennyja Kravitza, in njenega očima Jasona Momoe kot tudi njunih zvezdniških prijateljev iz najodličnejših hollywoodskih krogov. Zato se je mnogim povesil nos, ko je nedavno pricurljalo v javnost, da sta se golobčka poročila že pred kakšnim mesecem, skrivaj in brez vsakega pompa. To pa sta minuli konec tedna popravila in se poročila na pariškem dvorcu nevestinega očeta, obdana s kopico najbolj zvenečih imen, ki so se brala kot seznam, kdo je kdo v najvišjih zvezdniških sferah.
Lennyjevo hišno pravilo za njegov pariški dvorec je Pustite čevlje pred pragom. FOTO: instagram
Lennyjevo hišno pravilo za njegov pariški dvorec je Pustite čevlje pred pragom. FOTO: instagram

Pariz, svetovno prestolnico ljubezni, je imel Gluckman v mislih, ko je skrbno načrtoval svojo snubitev. A najsi je to še tako skrbno načrtoval, so mu jo nato zagodle delovne obveznosti, zato je ljubljeno namesto med romantičnim obiskom Pariza zaprosil za roko kar v domači dnevni sobi. A vseeno je vzkliknila tako želeni da, francosko prestolnico pa sta zdaj izbrala za prizorišče svoje druge poroke.
Poroka je bila za Lennyja in njegovo Zoe nadvse čustven dogodek. FOTO: instagram
Poroka je bila za Lennyja in njegovo Zoe nadvse čustven dogodek. FOTO: instagram

Vse se je začelo že v petek zvečer, s predporočno večerjo v pariški petični restavraciji, kjer se v soju sveč z omamnimi jedmi pred sabo pogosto razvajata tudi George Clooney in Amal. »To je bila strašansko vesela in veseljaška zabava!« je Grégory Lentz, solastnik restavracije Lapérouse, dejal o predporočni večerji, na kateri se je zbral že dobršen del svatov, med drugimi Lenny Kravitz, Jason Momoa in Denzel Washington.

»A ne nazadnje je v vsakem prostoru, kjer se na kupu znajdejo Lenny, Jason in Denzel, zagotovljena norija. Hkrati je vse pokalo od ljubezni. Zdravljica za zdravljico, ko sem odhajal, so že prešli na tekilo. Ob dveh zjutraj je bilo vse še vedno v polnem razmahu.« Seveda so si pred praznjenjem steklenic s tekilo in še prej verjetno vina in penine naredili krepko podlago, saj so se mastili z jastogom, tuninim tatarcem, hišno verzijo klasičnega francoskega kremnega sira, izbirali med kaneloni z brancinom ali perutnino z lisičkami, za piko na i, in to je bilo presenečenje tudi za ženina in nevesto, pa je bila velikanska čokoladna torta.


Če je bila že predporočna večerja razkošna, za tem ni prav nič zaostajala poročna ceremonija, ki je potekala kar na domu nevestinega očeta. Lenny si je namreč že pred 13 leti v eni najprestižnejših pariških sosesk kupil dvorec iz 18. stoletja s tremi nadstropji in kar osmimi spalnicami, vse okrog pa so prostrani in lepo negovani vrtovi.

Kulisa, vredna romantične poroke, hkrati pa več kot dovolj prostorna posest, da je brez težav sprejela vse povabljene, med katerimi niso manjkali Eddie Redmayne z ženo, Denzel z ženo, Zoejina tesna prijateljica Cara Delevingne s svojo izbranko Ashley Benson, nevestine soigralke iz serije Majhne laži Reese Witherspoon, Laura Dern, Shailene Woodley in Nicole Kidman, nadalje Marisa Tomei, Chris Pine, seveda tudi lepotičkina mama Lisa Bonet.


Edina oseba, ki je manjkala, a je bila vseeno prisotna v mislih navzočih, je bil Lennyjeva pokojna mama Roxie Roker, ki je sanjarila o poroki svoje vnukinje. »Vedel sem, da bo Zoejina poroka, ko se bo enkrat zgodila, nadvse čustven dogodek. Tudi ker je bila to stvar, o kateri je moja mama govorila pred svojo smrtjo. Nadvse si je želela dočakati poroko svoje vnukinje, a ji to žal ni bilo namenjeno,« je povedal Kravitz. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije