ZVEZDNIŠKI PARI

FOTO: Spolno vzdržni vse do poročne noči

Vzdržnost do poroke ni nujno zagotovilo, da bo ljubezen obstala, a zanjo se je menda odločilo precej hollywoodskih zvezdnikov.
Fotografija: »Devištvo je kul!« je pred prvo poroko trdila Jessica Simpson. Foto: guliver/cover images
Odpri galerijo
»Devištvo je kul!« je pred prvo poroko trdila Jessica Simpson. Foto: guliver/cover images

V najstniških letih ni živel čistunsko. Ko je pri rosnih 14 letih tako rekoč čez noč postal pevska senzacija, je začel Justin Bieber z veliko žlico zajemati vse, kar ponuja življenje, ter se po hitrem postopku iz nedolžnega angelskega dečka spreminjal v slabega fanta. Spori s policijo, glasen šepet o zlorabi alkohola in drog, nasilni izbruhi so bili namreč vse pogosteje na njegovem življenjskem meniju, tabloidi pa so z veseljem na dolgo in široko pisarili tudi o Justinovem viharnem ljubezenskem življenju, v katerem je od 2010. pa vse od lani prednjačila njegova turbulentna romanca z nešteto prekinitvami s Seleno Gomez.
Njena želja, da bi do poroke ostala devica, ni bila platonska. Čeprav se je Gomezova pri 13 letih zaobljubila nedolžnosti do
Zaradi krščanskih vrednot je Tina Fey čakala do poročne noči. Foto: instagram
Zaradi krščanskih vrednot je Tina Fey čakala do poročne noči. Foto: instagram
poroke in celo nosila t. i. prstan čistosti. Med razmerjem z Bieberjem ga je zalučala v koš. A če je kanadski pevec z Gomezovo očitno okušal mesene radosti, se je tem odrekel, ko mu je pot lani prekrižala Hailey Baldwin. Z njo se je zaobljubil celibatu do poročne noči.

Slaba samopodoba in seks

Mati ga je vzgajala v krščanskem duhu, a na vzdržnost do poroke ni prisegal. Vse do Hailey, ob kateri je skoraj v hipu začutil, da je prava. In hkrati dekle, ki bi mu lahko zlomilo srce. »Krščanstvo ne govori o celibatu zaradi pravil, ampak je bistvo nedolžnosti do poroke v tem, da se tako zaščitiš pred čustveno bolečino. Kajti spolnost lahko prinese grozno bol. Nekateri seksajo, ker imajo slabo samopodobo,« je lani razmišljal Bieber, ki je Hailey zaprosil za roko po le dveh mesecih romance. »Zato sem se lani odločil, da znova odkrijem svojega boga, se mu predam, saj bo to blagodejno za mojo dušo. In bog me je za lepo vedenje nagradil. Poslal mi je Hailey.« Z njo sta telesno ljubezen potrdila šele, ko sta si obljubila večnost, menda v iztekanju lanskega leta. Ob tem pa nikakor nista edini zvezdniški par, ki se je odločil s telesnostjo počakati do poroke.

Ciara je dobro poznala srčno bolečino. Ko je leta 2015 spoznala športnika Russlla Wilsona, je imela za sabo že medijsko precej odmeven razhod s 50 Centom in razdrto zaroko z raperjem Futurjem, s katerim je leta 2014 dobila sinčka. Z Russllom sta se zato odločila, da bosta zvezo gradila na prijateljstvu. Iz enačbe sta takoj črtala spolnost. »Če se osredotočiš na prijateljstvo, lahko zgradiš odlično osnovo za trdno razmerje. Ne glede na to, kaj ti življenje nato pripelje na pot, prijateljstvo vama bo vedno ostalo.« Prvo leto razmerja sta na posteljne radosti pozabila, ob čemer je bila zavezanost celibatu težka predvsem za nogometaša, a ta je vedel, da je njegova izvoljenka tega vredna. Strast je bila po poroki julija 2016 še toliko večja in je kmalu obrodila, saj sta le tri mesece po izmenjavi poročnih zaobljub naznanila, da bosta kmalu zibala.
Justin in Hailey sta se zaobljubila celibatu do poroke. Foto: instgram
Justin in Hailey sta se zaobljubila celibatu do poroke. Foto: instgram

Čakanje na pravega

Vzdržnost do poroke ni nujno zagotovilo, da bo ljubezen tudi obstala. Kajti čeprav je bila pevka Jessica Simpson ena prvih zvezdnic, ki je jasno in glasno oznanjala odločitev, da bo do poroke devica, je bila z Nickom Lacheyjem, ki mu je podarila devištvo, poročena le štiri leta. »Zadovoljna sem, da nisem izgubila nedolžnosti na zadnjem sedežu avtomobila. Imela sem čudovito poroko, za piko na i pa še čisto pravo poročno noč z mojim prvič.« A čeprav je bila nad takšno odločitvijo tedaj navdušena, obljube vzdržnosti do poroke ni ponovila z Ericom Johnsonom, ki je zdaj njen mož. Z njim je dobila dva otroka in mu šele potem, leta 2014, rekla da.

Podobno se čakanje do poroke ni izkazalo kot garancija za večnost za Hillary Duff, ki je devištvo izgubila z Mikom Comriejem na poročno noč, a sta čez šest let podpisovala ločitvene papirje. Lepotička je zdaj tik pred poroko z Matthewom Komo, s katerim sta lani dobila otroka.

Victorijin angelček Adriana Lima je spoznala, da čakanje do poroke ni zagotovilo, da bo ljubezen trajala. Foto: instagram
Victorijin angelček Adriana Lima je spoznala, da čakanje do poroke ni zagotovilo, da bo ljubezen trajala. Foto: instagram
Čeprav je tudi supermanekenka Adriana Lima prvič spoznavala svet spolnost z možem Markom Jarićem, saj je od mladih nog verjela, da je seks primeren le za zakonsko posteljo, sta si po petih letih pomahala v slovo.

Meko zabavne industrije mnogi povezujejo s hedonizmom, razpuščenostjo, že razuzdanostjo. In čeprav nekateri zvezdniki to predstavo več kot opravičijo, vseh vendar ne gre metati v isti koš. »Kdo bi me morda opisal kot zategnjeno, a odločila sem se, da počakam na pravega moškega in se mu vdam, ko bom vedela, da me je vreden,« je priznala Lisa Kudrow, v priljubljeni seriji Prijatelji ekscentrična Phoebie, ki ji ljubimkanja niso bila tuja, v resničnosti pa je prvič okusila moške dotike šele pri 32 letih, na poročno noč z Michaelom Sternom.

Za sodobne čase je precej dolgo čakala tudi igralka Leelee Sobieski, do 26. leta, ko se je zaobljubila Adamu Kimmlu. »Biti devica pri 26 je danes že skoraj čudno, a meni je bilo neizmerno pomembno, da čakam do poročne noči. Ne zaradi vere, ampak zaradi mojega prepričanja, da je to najlepše darilo, ki ga lahko podarim, in hotela sem biti prepričana, da ga podarim pravemu.« Zaradi močno zakoreninjenih krščanskih vrednot je do poročne noči pri 24 letih čakala komedijantka Tina Fey, country zvezdnica Carrie Underwood pa je nedolžnost izgubila, seveda na poročno noč, pri 27. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije