MINI OTOK

FOTO: Princ William z družino v vili za 4000 evrov na noč

Otok obiščejo vsako poletje.
Fotografija: William z družino rad počitnikuje na Mustiqueu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
William z družino rad počitnikuje na Mustiqueu. FOTO: Reuters

Princ William se je z družino ravno vrnil s počitnic na Karibih, kjer so preživeli dva tedna. Že več let zapored Cambridgeeva poleti obiščeta zasebni otok Mustique, kjer imata popoln mir, tam naokoli tudi ni paparacev, obiskovalci pa so v glavnem slavni in bogati, zato bodoči britanski kralj in njegova družina prav nič ne izstopata. Ker je princ George v času, ko so uživali na karibskem otoku, praznoval šesti rojstni dan, so se družini pridružili Katini starši Carolle in Mike Middleton. V vili, ki so jo najeli za počitnice, je bilo seveda dovolj prostora za vse, saj ima kar pet spalnic. A to še zdaleč ni vse, povsem nova vila, v kateri bivanje stane dobrih 4000 evrov na noč, ima tudi 18-metrski bazen, ogromen zasebni vrt s čudovitim razgledom na okoliške otoke, za kulinarično razvajanje gostov pa skrbi osebni kuhar.



Terasa vile, ki so jo najeli Cambridgeevi.
Terasa vile, ki so jo najeli Cambridgeevi.
Vilo je zasnoval Williamov dobri prijatelj Andrew Dunn in seveda je imel pri tem v mislih prav princa in njegovo družino. »V otroških sobah so pogradi in otroci so nad njimi enostavno navdušeni. Pri gradnji vile, ki je najnovejša na otoku, smo uporabili le najkakovostnejše materiale in pri prav ničemer nismo varčevali. Za udobje gostov skrbi več zaposlenih, ki jim lahko uresničijo malodane vsakršno željo, zato se tukaj res lahko sprostijo in pozabijo na obveznosti ter skrbi,« je dejal Dunn. Da je gostom na otoku še bolj prijetno in da so resnično lahko brez skrbi, skrbi ekipa varnostnikov in policistov. Vsakega, ki pride na otok, namreč še pred prihodom preverijo in popišejo, naj bodo to gostje, zaposleni ali prebivalci. »Policisti vedno vedo, kdo je na otoku in kako dolgo bo tam. Varnost ljudi je na prvem mestu,« je povedal eden od rednih obiskovalcev.



Ena od spalnic luksuzne vile.
Ena od spalnic luksuzne vile.
Mustique je precej majhen otok, meri zgolj 5,7 kvadratnega kilometra, obdajajo pa ga številni koralni grebeni. Ima približno 500 prebivalcev, ki na otoku živijo vse leto, drugo so turisti, ki jih v glavnem privabijo čudovite peščene plaže, obdane s palmami, prijetna klima in prijazni ljudje. Mustique ima svojo floto 18-sedežnih letal, ki vsak dan vozijo goste na otok z bližnje St. Lucie. Polet traja pol ure, med njim pa lahko potniki občudujejo arhipelag Grenadine, del katerega je Mustique. Do otoka St. Lucia je mogoče priti tudi z nam bližnjega letališča v Benetkah, vozovnica pa je presenetljivo ugodna, saj boste za najcenejši povratni polet odšteli le 700 evrov.

William z družino rad počitnikuje na Mustiqueu. FOTO: Reuters
William z družino rad počitnikuje na Mustiqueu. FOTO: Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije