DVA MILIJONA EVROV

FOTO: Kdo bi kraljičin avto?

Starodobni rolls-royce je več kot 40 let uporabljala britanska kraljeva družina. Za avto, ki je le eden od 18 izdelanih, nameravajo iztržiti vsaj dva milijona evrov.
Fotografija: Avto ima velika okna ter velike in udobne sedeže. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Avto ima velika okna ter velike in udobne sedeže. FOTO: Guliver/getty Images

Kmalu bo na prodaj avto, ki so ga več kot 40 let uporabljali britanski kraljevi. Ponudili ga bodo na dražbi, načrtujejo pa, da bodo zanj iztržili vsaj dva milijona in pol evrov. Gre za starodobnika rolls-royce phantom IV laudaulette, kakršnih so v petdesetih letih prejšnjega stoletja izdelali zgolj 18, za njegovim volanom pa sta sedela celo sama britanska kraljica Elizabeta II. ter njen mož princ Filip. Avto je skoraj identičen kot tisti, s katerim se je na poroko maja pripeljala nevesta Meghan Markle. Luksuzni rolls-royce, ki se ponaša z velikimi in udobnimi sedeži ter ogromnimi okni, je videl že dobršen del sveta, saj ga je kraljica uporabljala na raznih uradnih obiskih.

Dražiteljem ga ponuja hiša Bonhams kot del zbirke osmih »izjemno pomembnih avtomobilov te znamke", med katerimi pa phantom ni edini, ki je bil v lasti kraljevih, tisti, ki imajo veliko pod palcem, se bodo tako lahko na dražbi potegovali tudi za avto, ki ga je nekoč vozila princesa Diana. Zbirateljem bodo na voljo še nekatere redke registrske tablice. »Zelo zelo redko se zgodi, da so avtomobili, kot so rolls-roycei, ki jih tokrat ponujamo, na voljo običajnim smrtnikom. Tako luksuzne v omejenih izvedbah navadno izdelujejo zgolj za pomembneže, predsednike in podobno. V svoji več kot 30 let dolgi karieri pri nas denimo nismo nikdar dražili česa podobnega,« je dejal Malcolm Barber, eden od predsednikov hiše Bonhams.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije