BALKAN

Uvod v veseli december z Balkan festivalom

Objavljeno 03. december 2019 08.16 | Posodobljeno 03. december 2019 08.16 | Piše: G. S.

Sedmega decembra se na Gospodarskem razstavišču obeta pravi balkanski večer.

Ceca je za nekatere največja zvezda turbo folk glasbe.
Sedmega decembra se skozi velika vrata Gospodarskega razstavišča v Ljubljani vrača Balkan festival. Po megalomanskem februarskem koncertu, na katerem so nastopili Rasta, Jala Brat, Buba Corelli in Djani, tokrat pričakujemo smetano srbske estrade: na odru nas bodo v čarobni december popeljali Ceca, Aca Lukas in Darko Lazić. Svetlana Ražnatović, mnogim bolje poznana kot Ceca, je pevsko kariero začela že s petnajstimi leti, ko je nastopala po vsej takratni Jugoslaviji.

image
Aca Lukas je pot med zvezde začel na beograjskem splavu Lucas. FOTOGRAFIJI: PROMOCIJSKI MATERIAL
S hiti Kukavica, Fatalna ljubav in Ja još spavam u tvojoj majici si je pridobila naklonjenost širšega občinstva. V njeni karieri je bilo veliko vzponov, albumi Maskarada, Decenija, Gore od ljubavi so eni od najbolj prepoznavnih. Stari glasbeni maček je tudi Aleksandar Vuksanović oziroma Aca Lukas. V začetku kariere je izdal dva uspešna albuma Pesme od bola in Lična karta, ki sta mu zagotovila preboj na glasbeno sceno, četrti album Nešto protiv bolova pa je potrdil njegov uspeh.

Darko Lazić je glasbenik mlajše generacije, ki je smisel za glasbo podedoval po očetu Milanu. Frizer po poklicu se je prijavil v četrto sezono popularne srbske oddaje Zvezde Granda ter zmagal. Z zmago in pesmijo Korak do sna so se mu odprla vrata do slave in drugih glasbenih projektov, na katerih je sodeloval z znanimi glasbeniki, kot sta MC Yankoo in Tanja Savić
Povezane vsebine
Deli s prijatelji