SUPERJUNAK

Televizijski Sherlock ga je rešil pred roparji

Benedict Cumberbatch na pomoč priskočil žrtvi ropa. Igralec je lastnoročno pregnal štiri napadalce.
Fotografija: Zvezdnikova žena Sophie Hunter dobro ve, kakšno srečo ima. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Zvezdnikova žena Sophie Hunter dobro ve, kakšno srečo ima. FOTO: Getty Images

Superjunaki, ki svoj čas in posebne spretnosti izrabljajo v splošno dobro in se ne meneč za lastno varnost bojujejo proti kriminalu, so v prvi vrsti plod domišljije. A čeprav si je Benedict Cumberbatch pred kamerami filma Doktor Strange že nadel junaško ogrinjalo, si britanski zvezdnik počasi pridobiva status superjunaka tudi v resničnosti. »Benedict je superjunak. Pogumen in nesebičen,« občudujoče govori taksist Manuel Dias, ki je spremljal, kako je Britanec skočil iz avtomobila in lastnoročno pregnal štiri roparje, ki so se spravljali na kolesarja.

Sedel je njegovem v taksiju in opazoval mimobežeče stavbe londonski ulic. Ovinek, dva, ko so zavili v ulico Marylebone High Street, le streljaj od opečnate stavbe, v kateri si je kot televizijski genialni detektiv Sherlock Holmes pridobil legije oboževalk. Ko mu je kri zaledenela ob pogledu na dogajanje. Štirje napadalci so zaskočili kolesarja, ki je dostavljal hrano, in se nadenj spravili s pesmi. Sneli so mu čelado in z njo udrihali po nesrečnežu.

»Moj potnik je bliskovito odprl vrata, skočil na ulico in se zakadil med napadalce. Drugega za drugim je poskušal zvleči stran, tako da so nasilneži svojo pozornost preusmerili nanj. A se je njihovih udarcev ubranil, vseskozi pa vpil, naj kolesarja pustijo pri miru,« pripoveduje Manuel, ki je že mislil, da se bo vse spremenilo v krvav obračun, zato je še sam stopil iz taksija, da ponudi pomoč. »Očitno jih je Benedictovo vpitje prestrašilo, da so jo ucvrli.« A če je bil taksist že nad tem presenečen, ga je še skoraj bolj presenetilo, ko je spoznal, kdo je bil pogumni samaritan. »Šele tedaj sem dojel, da sem vozil okoli Benedicta Cumberbatcha. Bilo je neresnično. Sherlock Holmes, ki je tik ob svoji hiši na Baker Streetu odgnal napadalce! Morda so se tudi zato razbežali, saj so tudi oni dojeli, s kom imajo opravka.«

Superjunak ni le pred filmskimi kamerami.
Superjunak ni le pred filmskimi kamerami.

Policija nasilnežev ni ujela, so pa potrdili poizkus ropa, med katerim je bil kolesar malce poškodovan, a ne toliko, da bi potreboval zdravniško oskrbo. Zato je Dias prepričan, da bi se incident končal precej bolj tragično, če ne bi vmes posegel Cumberbatch. »Resnični superjunak je, kolesar pa je imel neizmerno srečo. Če Benedict ne bi posredoval, bi gotovo močno ranjen pristal v bolnišnici.« Dodal je še, da je, ko so se napadalci razbežali, zvezdnik nesrečneža močno objel in ga povprašal, ali je z njim vse v redu.

Za taksista in kolesarja je igralec vsekakor junak. A sam je le skromno skomignil in dejal, da je storil, kar je preprosto moral storiti. Pomagal človeku v stiski.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije