PESEM EVROVIZIJE

Prijeli se boste za glavo: takšno uvrstitev napovedujejo Sloveniji na Evroviziji

Med kandidatkami prvega polfinala, ki jim glede na poslušanost na Spotifyju kaže najbolje, so Nizozemska, Norveška, Ukrajina, Avstrija, Latvija, Portugalska, Litva, Grčija, Albanija in Moldavija.
Fotografija: Napovedi so klavrne. FOTO: Yara Nardi, Reuters
Odpri galerijo
Napovedi so klavrne. FOTO: Yara Nardi, Reuters

Slovensko podjetje za glasbeno analitiko Viberate je pred torkovim polfinalom raziskalo, kako poslušane so posamezne pesmi na Spotifyju. Podatki kažejo zanimive uvide v priljubljenost pesmi v posameznih državah, saj se spletna priljubljenost utegne spremeniti v glasove javnosti.

image_alt
Prvi teden Evrovizije: kdo smrči in kdo zmaguje (FOTO)

Ne kaže dobro

Disko zasedbe LPS so si uporabniki v analiziranem času zavrteli malce več kot 274-tisočkrat, njihov video na uradnem youtubovskem kanalu Evrovizije pa je zbral nekaj manj kot pol milijona ogledov. »Disko« so si največkrat predvajali Španci, Finci, Slovenci, Nizozemci ter Angleži. Po zbranih podatkih spletnih predvajanj je LPS na samem repu prvega polfinala. Med vsemi evrovizijskimi tekmovalkami na 38. mestu od skupno 41., za našo zasedbo so samo še kandidati iz Makedonije, Gruzije in Azerbajdžana.

image_alt
Tomaž Mihelič iz Torina o evrovizijski katastrofi, bledi krogli in zavijanju z očmi

Med kandidatkami prvega polfinala, ki jim glede na poslušanost na Spotifyju kaže najbolje, so Nizozemska, Norveška, Ukrajina, Avstrija, Latvija, Portugalska, Litva, Grčija, Albanija ter Moldavija. Za primerjavo – nizozemska kandidatka je zbrala že 11 milijonov predvajanj, kar krepko presega slovenske številke.

Kot zanimivost – prvi polfinalni večer bo žanrsko in jezikovno bolj raznolik kot drugi, saj bomo slišali 10 različnih žanrov, 29 odstotkov pesmi pa ne bo v angleščini. Tudi naši bodo peli slovensko.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas