ŠE VEDNO VROČI KOT NEKOČ

Frontman skupine Mi2 bi za simbol izbral maske

Tone Kregar je spregovoril o trenutnih polemikah o novejši zgodovini.
Fotografija: Kregar z znano televizijsko moderatorko Ksenijo Horvat. FOTOGRAFIJI: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Kregar z znano televizijsko moderatorko Ksenijo Horvat. FOTOGRAFIJI: MEDIASPEED.net

Tone Kregar je kot frontman skupine Mi2 v četrt stoletja pel na odrih na vseh koncih in krajih Slovenije in nedvomno so stari glasbeni mački še vedno vroči kot nekoč. Skupina je namreč pred slabima dvema mesecema razprodala že svoj tisoči koncert, potekal bo 12. maja v ljubljanskih Križankah. V skedenj Škrabčeve domačije pa je Kregar prišel z znano televizijsko moderatorko Ksenijo Horvat na srečanje intimnejše vrste.

Gostitelj pogovornih večerov in lastnik podjetja Riko Janez Škrabec z županom občine Ribnica Samom Pogorelcem.
Gostitelj pogovornih večerov in lastnik podjetja Riko Janez Škrabec z županom občine Ribnica Samom Pogorelcem.

Pravi, da sam sebe nikoli ni dojemal kot čisto pravega glasbenika, vedno je v prvi vrsti deloval kot zgodovinar in intelektualec, ki se aktivno vključuje v polemike o novejši zgodovini. Kljub svojim številnim vlogam pa ostaja zvest strokovnim izhodiščem in dejstvom. Njegov lucidni intelekt in iskrena empatija ga uvrščata med sodobne intelektualce, ki se ne ustrašijo prestopati ustaljenih meja med zvrstmi in panogami.

Pravi, da če bi se mu bilo dano čez trideset let ozreti in z razstavo prikazati današnji čas, bi za simbol izbral maske: od nelagodnih covidnih do plinskih, ki ponazarjajo okoljsko onesnaženost. S sogovornico je obiskovalcem v Hrovači pripravil še en zanimiv večer v nizu 20 let trajajočih dogodkov, ki jih organizirajo na Škrabčevi domačiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije