NENADNA SMRT

Zaradi nesreče pred 5 leti umrl nečak Liama Neesona

Filmskega zvezdnika je Ronanova smrt zelo prizadela Do danes ni prebolel izgube žene Natashe Richardson
Fotografija: Neeson je prejel klic, ki ga je zlomil.
Odpri galerijo
Neeson je prejel klic, ki ga je zlomil.

Le smrti in davkom ni moč ubežati. Tega se irski igralec Liam Neeson še preboleče zaveda, saj mu ob slavi in bogastvu, ocenjenem na 75 milijonov dolarjev, življenje ne prizanaša. Njegova ljubljena Natasha Richardson, v katero se je oskarjevski nominiranec zaljubil na prvi pogled, se je pred 10 leti pri komaj 45 letih smrtno ponesrečila med smučanjem. Tragedije oče dveh sinov ni nikoli prebolel, zdaj, tik pred 10. obletnico njene smrti, pa se je tej bolečini pridružila še ena, povsem sveža: pri 35 letih je umrl njegov nečak Ronan Sexton.


Začetek konca se je začel že 22. junija 2014. Ronan je pod vplivom alkohola sprejel izzivanje prijateljev in splezal na telefonsko govorilnico na robu pomola. Takrat mu je spodrsnilo in je z govorilnice omahnil šest metrov globoko ter z glavo udaril ob betonska tla. V kritičnem stanju so ga nemudoma prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je imel kar najboljšo oskrbo, vendar zaradi hudih poškodb glave ni popolnoma okreval. Zaradi posledic padca je Ronan, najmlajši izmed šestih otrok zvezdnikove mlajše sestre Bernadette, ki je pred dvema letoma izgubila tudi življenjskega sopotnika, minuli konec tedna izdihnil v družinskem krogu.

Skoraj pet let po padcu je umrl igralčev nečak Ronan.
Skoraj pet let po padcu je umrl igralčev nečak Ronan.
Vest o nečakovi smrti je Liama zelo prizadela. Kajti čeprav si je zvezdnik življenje ustvaril na drugi strani luže, je z družino na Irskem vseeno ohranjal tople vezi. Pogosto je poletel prek Atlantika na obisk k materi, svojim trem sestram in nečakom.

Ronanova smrt je prišla nepričakovano, a tudi Liamova žena Natasha je po padcu sama odšla s smučišča v prepričanju, da ni hujšega. Počutila se je dobro in celo odslovila reševalce, ki so pridrveli na prizorišče smučarske nesreče. Po približno dveh urah je zaradi slabega počutja poklicala reševalce, ki so jo že deset minut pozneje peljali v bolnišnico. Žal je bilo prepozno, dva dni pozneje je umrla, končno odločitev o njenem slovesu pa je moral sprejeti moški, ki jo je neizmerno ljubil. Pri življenju so jo namreč ohranjali le aparati in Neeson je zbral vso notranjo moč, da je sprejel odločitev in jo dovolil odklopiti. Po Natashini smrti so z darovanjem njenih organov rešili tri ljudi.

Liam Neeson ženine smrti ni prebolel. »Žalost te zadene kot val, te nenadoma, brez opozorila preplavi. Sicer vse redkeje, a vendar še vedno,« se je odprl pred dvema letoma. In tudi priznal, da ga je pred popolno depresijo reševala le misel na njuna sinova in delo. Po ženini smrti je namreč postal verjetno največji garač Hollywooda, saj je, da bi se vsaj malce zamotil, v le prvih petih letih po tragediji posnel kar 20 filmov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije