3D SPEKTAKEL

Za vlogo razmišljala kot prava bojevnica

Na velika platna prihaja Cameronov 3D-spektakel. Lik Alite je iz priljubljene serije manga stripov.
Fotografija: Rosa Salazar na premieri filma FOTO: Guliver/Cover Images
Odpri galerijo
Rosa Salazar na premieri filma FOTO: Guliver/Cover Images

Nocoj bo v Koloseju predpremiera težko pričakovanega 3D-filma Jamesa Camerona Alita: Bojni angel. Gre za epsko pustolovščino v režiji Roberta Rodrigueza, ki ga najbolje poznamo po uspešnici Mesto greha.
Kdo je Alita? FOTO: PR
Kdo je Alita? FOTO: PR

Alita je lik iz serije manga stripov Jukita Kišire, glavno vlogo pa je Cameron zaupal odlični Rosi Salazar. Izbira igralke je bila dolgotrajna in zelo zahtevna, saj so želeli, da bi bila popolna.
Rosa Salazar na premieri filma FOTO: Guliver/Cover Images
Rosa Salazar na premieri filma FOTO: Guliver/Cover Images

»Ko smo enkrat videli Roso, je bilo to to. Nismo si mogli zamisliti nikogar drugega, ki bi lahko vlogo Alite odigral bolje. Rosa pooseblja čistost in v njenem nastopu se odraža veselje do življenja. In čeprav te zlahka prepriča o Alitini nadzemeljski moči, nikoli ne izgubi občutka za druge − in ravno ta kombinacija je tista, zaradi česar je Alita tako edinstvena,« je pojasnil Cameron. Sicer pa so se priprave na vlogo Alite začele že pred snemanjem, saj se je morala Rosa naučiti borilnih veščin in rolanja.


»Usposabljanje me je skoraj ubilo. Morala sem postati veliko bolj vzdržljiva, pridobiti veliko moči in začeti razmišljati kot prava bojevnica,« je povedala igralka. »Pri vsej Alitini silovitosti mi je najbolj všeč sporočilo, ki ga prinaša dekletom. Spoznanje, da si lahko nežna in pogumna hkrati, da lahko izraziš svoja čustva, a hkrati nikoli ne pustiš, da zmaga zlo.«
James Cameron je pristaš 3D-tehnologije. FOTO: Guliver/Cover Images
James Cameron je pristaš 3D-tehnologije. FOTO: Guliver/Cover Images

James Cameron, ki se je podpisal pod vrsto kultnih filmov, kot so Avatar, Titanik ali Terminator, je znan po svojem perfekcionizmu. Prav zaradi tega je za Alito zgradil Železno mesto, ki gledalca osupne s podrobnostmi. Ne nazadnje ga je izdelalo več kot 200 mizarjev, slikarjev in drugih obrtnikov.


Rosi bo na velikem platnu delala družbo vrhunska igralska zasedba: Christoph Waltz, Keean Johnson, Jennifer Connelly, Eiza González, Michelle Rodriguez in drugi. Pod naslovno skladbo pa se je podpisala aktualna grammyjevka Dua Lipa

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije