PRILJUBLJENA VODITELJICA

Za Darjo Gajšek karantena ni slaba

Svetlolaska izmenjaje z Blažem Švabom vodi oddajo Slovenski pozdrav. Minuli vikend je od doma predstavila novo pesem Lepa si, Slovenija.
Fotografija: V novi pesmi opeva lepote Slovenije. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
V novi pesmi opeva lepote Slovenije. FOTO: FACEBOOK

Karantena, ki še kar traja, za nekatere ni tako zelo težka, kar dokazuje ustvarjalnost številnih glasbenikov, ki še vedno vzamejo v roke inštrumente, čeprav vsak na svojem domu, prižgejo računalnik, se povežejo s člani ansambla ali drugimi glasbeniki prijatelji prek skypa in tako pojejo in igrajo – v živo. Tudi za oddajo Slovenski pozdrav, s čimer je ta oddaja postala res nekaj posebnega, kar mnogi dokazujejo iz tedna v teden. In ne, ne zmanjka jim idej. Oddajo, sicer ločeno, izmenjaje vsak teden, še naprej vodita Blaž Švab in Darja Gajšek. Kadar jo vodi Darja, se Blaž javlja iz okolice svojega doma, kjer sprehaja svoja psa, kadar ima vajeti v rokah Blaž, pa se od doma javlja Darja. A slednja je doslej vedno tudi kaj zapela in ob tem zaigrala na harmoniko ter zabrenkala na kitaro. V zadnji oddaji pa je poslušalcem in gledalcem ponudila čisto novo pesem Lepa si, Slovenija, za katero je melodijo ustvaril maestro Goran Šarac, besedilo Igor Pirkovič, pri produkciji pa je sodeloval Aleksandar Valenčič.

Rada peče pice, seveda tudi testo naredi sama. FOTO: FACEBOOK
Rada peče pice, seveda tudi testo naredi sama. FOTO: FACEBOOK

Darja je ob premieri skladbe zapisala: »Dragi moji, naj bodo praznični dnevi namenjeni tudi temu, da pobrskamo po spominih in se spomnimo vseh lepih kotičkov Slovenije, ki smo jih obiskali v dobri družbi. Vse dobro želim vsem s pesmijo Lepa si, Slovenija. Jaz trdim, da je Slovenija najlepša, in vesela sem, da živim tukaj.« Ob tem je sledilce na družabnem omrežju pozvala, da ji razkrijejo, kateri košček domovine je zanje najlepši. Sicer pa se Darja niti doma ne dolgočasi. Ker živi v Celju in ker ima moža Alena Jankoviča, ki je kondicijski trener Nogometnega kluba Celje, se skupaj s hčerkico Emo rada poda na daljše sprehode v okolico mesta, ki ima veliko neobljudenih kotičkov. Sicer pa se Darja dobro znajde tudi v kuhinji: zelo rada kuha, pravi, prav tako peče. In, ja, domača pica je v teh dneh večkrat na jedilniku, saj jo zakonca obožujeta.


Sicer pa Darja še vedno upa, da se bo širjenje virusa v naslednjih tednih umirilo in bo jesen mirnejša. Tudi zato, ker je morala svoj že spomladi napovedani koncert v rodnih Poljčanah prestaviti in ga namerava pripraviti 24. oktobra. Ne nazadnje bodo med nastopajočimi šolarji in Darja seveda upa, da se bodo do takrat že vrnili v šolske klopi in predvsem, da bodo ostali zdravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije