OZAVEŠČANJE

Prvič snemal v slovenščini

Rusko Richie posnel skladbo in spot zoper nasilje nad ženskami.
Fotografija: Rusko Richie se trudi čim bolje govoriti slovensko. FOTO: Blaž Vatovec
Odpri galerijo
Rusko Richie se trudi čim bolje govoriti slovensko. FOTO: Blaž Vatovec

Glasbeniki ideje za pesmi iščejo vsepovsod, v vsakdanjem življenju, domišljiji. Rusko Richie, vse bolj prodorni pevec in tudi avtor, je tokrat spregovoril o pereči problematiki, ki je prisotna vsak dan in vsepovsod okrog nas, o nasilju nad ženskami.

»Ideja za spot in skladbo Zlomljena se je rojevala kakšni dve leti, končni izdelek ni nastal čez noč. Ljubezen se pogosto tudi izrodi v nekaj povsem drugega, kot je na začetku. Je ljubezen slepa, se jo da kupiti? Na žalost ima dandanes vse svojo ceno, le majhna peščica ljudi še vedno ohranja trde temelje razmerja v pravem pomenu in kakršno bi to moralo biti,« pravi. Z Alešem Zibelnikom sta napisala glasbo, Saša Lendero besedilo, režiser je Perica Rai iz ekipe Mediaspot. Spot je posnet po resničnih dogodkih, vendar avtorji iz uvidevnosti ne povedo, za čigavo zgodbo gre. Vlogo mladoporočenke je odigrala Maja Jančar, kar utegne koga začuditi. Rusko je namreč že več let v zvezi z nekdanjo manekenko Stančko Šukalo, s katero sta si ustvarila tudi družino. »Bila je moja najlepša in hkrati najtežja izkušnja, saj sem v tanki poročni obleki preživela celotno snemanje, ko je bil zunaj krepak minus,« pravi Jančarjeva.

Rusko ne žanje le uspehov zaradi skladbe in spota, ampak je bil deležen tudi nekaj kritik. »Napisal sem že več skladb in tudi govorim slovensko, šele tokrat, z Zlomljeno, pa sem se odločil prvič posneti pesem v slovenščini,« poudari. »Nikoli nisem skrival, da sem po rodu Bosanec, in tudi ne vem, zakaj bi. Res je, da so nekateri v zvezi s tem napisali marsikaj, a se ne obremenjujem. Tako sem čutil in tako sem posnel. Vem, da se trudim govoriti slovensko, saj tukaj živim, delam in sem si ustvaril družino. Dostikrat na facebooku denimo napišem tudi kakšen slovnično nepravilen zapis in me kdo zato tudi pokritizira ali opomni. Ampak to, menim, je normalno.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije