VIŽE

Po zmagoslavju so nekaj dni lovili sapo

Zlatega zmaja domov odnesel Ansambel Opoj. S svojo polko so prepričali tudi radijske postaje.
Fotografija: Ansambel Opoj z najžlahtnejšo nagrado festivala, zlatim zmajem FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Ansambel Opoj z najžlahtnejšo nagrado festivala, zlatim zmajem FOTO: Osebni arhiv

Letošnji festival na gradu Vurberk očitno še dolgo ne bo pozabljen. Glavno in najžlahtnejšo nagrado, zlatega zmaja, je prejel Ansambel Opoj, v katerem igrajo in pojejo Matjaž Zemljič, Uroš Škripec, Božidar Štiberc in David Breznik.
Med nastopom na gradu Vurberk FOTO: Mojca Marot
Med nastopom na gradu Vurberk FOTO: Mojca Marot

Trije so Štajerci, eden je Korošec, vsi pa se trudijo ustvarjati kakovostno glasbo in lastne skladbe. Čeprav nagrada na vurberškem festivalu ni prva, pa je najžlahtnejša do zdaj, zato ni čudno, da so fantje več dni prihajali k sebi.

»Presrečni smo, da se je vse skupaj izteklo tako, kot se je. Res pa je, da smo vtise zbirali še nekaj dni, in šele ko se je vse skupaj malce umirilo, smo dojeli, kako uspešen je bil ta festival za nas. Zadovoljni smo bili že z nastopom, nagrade so bile le še pika na i. Zahvalili bi se organizatorjem, ki so se kot vsako leto res potrudili in poskrbeli, da nismo bili niti lačni, kaj šele žejni, in je bil festival kot celota res na nivoju. In hvala vsem obiskovalcem, ki so pripravili enkratno vzdušje,« je misli strnil Škripec.


Uradni sedež ansambla je v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, ustanovila sta ga Matjaž Zemljič in Uroš Kutnjak, kasneje sta se jima pridružila Škripec in Božidar Štiberc, Kutnjaka pa je po dobrem letu nadomestil Dominik Solina.

A niti ta zaradi službenih obveznosti in vse več nastopov ni zdržal dolgo, mesto basista je zasedel David Breznik in se po nekaj nastopih odločil, da bo postal njihov stalni član. Fantje so dobili odličnega novega glasbenika in pridno kovali načrte, Uroš Škripec pa se je že nekajkrat izkazal tudi kot uspešen avtor skladb. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije