SEVERNA AMERIKA

V Kanadi pela na poroki

Zakonca Brigita Šuler in Maks Žbogar sta se pred kratkim vrnila z obiska v Severni Ameriki; s svojim kvartetom sta muzicirala na zabavi, pokazali pa so jim tudi nekaj znamenitosti.
Fotografija: Niagarski slapovi so znova navdušili Brigito. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Niagarski slapovi so znova navdušili Brigito. Foto: osebni arhiv

Brigita in Maks ter glasbena sodelavca, zakonca Pustotnik, so bili v kanadsko provinco Ontario povabljeni na poroko Marte in Johna, s katerima so se spoznali pred tremi leti, ko so en mesec prepevali za slovenske rojake na ameriški celini. Kvartet je zaljubljenca tako navdušil, da sta si zaželela, da zaigra tudi na njuni poroki. »To si štejemo v veliko čast, zato smo z veseljem poleteli čez lužo,« pravi Brigita. Prosti čas pa so izkoristili za ogled Ontaria, tudi znamenitih Niagarskih slapov.


Četverica je ženinu in nevesti podarila unikatno darilo. Maks je samo zanju napisal valček in ga poimenoval Marta in John. Vsi štirje so ga posneli in z njim presenetili ter ganili sveža zakonca in tudi vse svate.
Izkazala pa sta se tudi gostitelja. »Kljub predporočni mrzlici sta si vzela čas in nam podarila nepozabne izlete po Ontariu. Po dveh dneh poročne zabave smo preostali del tedna imeli na voljo za izlete in oglede. Toronto je ogromno mesto. Precej stvari smo si ogledali že pred tremi leti ob prvem obisku, a še zdaleč ne vsega, zato smo bili vodstva veseli,« doda Brigita.
»Marta in John sta organizirala in uskladila stvari tako, da smo videli kar največ in da v Kanadi doživimo veliko lepega. Že drugič nam je, denimo, uspelo do čudovitih Niagarskih slapov,« pripoveduje. Svetovno znani slapovi, kjer je nesmrtna Marilyn Monroe posnela film Niagara, so slovenske obiskovalce tudi tokrat navdušili. Razveselili so se še srečanja z obiskovalci, ki so bili pred tremi leti na njihovih koncertih.


»Dežela je povsem drugačna kot Slovenija. Druga kultura, drugačen način življenja, veliko večja mesta, industrija. Narava je ponekod še vedno lepa, drugje tudi že onesnažena, znova pa so nas osupnile razdalje, ki se res vlečejo v neskončnost,« povesta.
Bi se tja podala tudi na dopust? »Morda kdaj pozneje. Med dvema obiskoma smo si namreč imeli priložnost ogledati veliko stvari, tako da bi najprej obiskala še katero drugo deželo. A v Kanado bova vsekakor še šla,« pravi Brigita.
Niagarski slapovi so znova navdušili Brigito. Foto: osebni arhiv
Niagarski slapovi so znova navdušili Brigito. Foto: osebni arhiv

Slovenskega kluba tokrat niso obiskali, so pa bili na obisku pri Mariji Ahačič Pollak. Pevka že desetletja živi v Kanadi in se je slovenskih obiskovalcev zelo razveselila. Med obiskom so naredili še intervju za Radio glas kanadskih Slovencev v Torontu.
Četverica je po treh letih z velikim veseljem znova obiskala Kando.
Četverica je po treh letih z velikim veseljem znova obiskala Kando.

Na čezmorskih potovanjih je seveda veliko priložnosti za zaplet in tudi naši glasbeniki se temu niso mogli izogniti. »Ko smo ob vrnitvi prispeli na letališče v Trst, med našo prtljago ni bilo klaviature, za katero smo v Torontu doplačali zaradi njene teže in velikosti. Zaskrbljeni smo pripotovali domov, zlasti Tomaž, ki je imel že naslednji dan nastop in je moral kupiti drugo klaviaturo.
Ni fotomontaža, ampak nenavadna arhitekturna domislica.
Ni fotomontaža, ampak nenavadna arhitekturna domislica.

A po treh dneh čakanja, negotovosti in poizvedovanja so z Johnovo pomočjo klaviaturo našli v Torontu. Iz neznanega razloga ni šla z nami na letalo, naslednji dan pa so Lufthansini delavci stavkali in je zato prispela šele tretji dan,« sklene vtise Brigita.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije